Kruifs kritizē gan Nīderlandes futbolistus, gan tiesnesi (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Bijušais Nīderlandes futbola izlases uzbrucējs Johans Kruifs izteicis kritiku savas valsts futbolistiem par demonstrēto sniegumu Pasaules kausa izcīņas finālspēlē pret Spāniju, kā arī veltīja asus vārdus mača galvenajam tiesnesim.

''Diemžēl viņi spēlēja ļoti netīri. Tik netīri, ka viņiem vajadzēja palikt deviņu vīru sastāvā. Vismaz divi pārkāpumi bija tik asi, ka arī es sajutu to nopietnību.''

Kruifs Nīderlandes rādīto spēli nosauca par neglītu, asu un vulgāru, kā rezultātā tika izjauktas Spānijas izlases ieceres. ''Ja viņi ar to ir apmierināti, lai tā būtu, taču viņi piedzīvoja zaudējumu. Vairāki futbolisti demonstrēja ''anti-futbolu'', jo tas bija vienīgais veids, kā izdzīvot. Pamatlaiks beidzās 0:0, jo Spānija nevarēja spēlēt tā,  kā to vēlas,'' teica Kriufs.

Tāpat bijušais futbolists kritizēja finālspēles galveno tiesnesi Hovardu Vebu, kuram atsevišķās spēles epizodēs vajadzēja būt stingrākam.

''Var tiesāt slikti, taču nedrīkst radīt savus noteikumus un pieņemt personiskus tiesāšanas standartus. Viņš ne tikai nenoraidīja divus Nīderlandes futbolistus, ieskaitot [Arjēnu] Robenu, kurš bija pelnījis otru dzelteno kartiņu, bet arī skatījās citur brīžos, kad bija nepieciešams iejaukties.'' 

Nīderlandes futbola speciālists uzskata, ka arbitram ir jābūt spējīgam pieņemt arī smagus lēmumus, vēsta portāls ''Goal.com''.

Jau ziņots, ka par Pasaules kausa izcīņas uzvarētāju svētdien pirmo reizi tās vēsturē kļuva Spānijas futbola izlase, kas finālmačā "Soccer City" stadionā Johannesburgā pagarinājumā ar rezultātu 1:0 (0:0, 0:0) pārspēja Nīderlandi.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu