Norvēģija izsauc Ukrainas vēstnieku paust bažas par Timošenko (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uz Norvēģijas Ārlietu ministriju (ĀM) izsaukts Ukrainas vēstnieks, kuram paustas bažas par izturēšanos pret ieslodzīto bijušo Ukrainas premjerministri Jūliju Timošenko.

«Norvēģija ir norūpējusies par izturēšanos pret bijušo Ukrainas premjerministri Jūliju Timošenko un likuma varu valstī,» teikts Norvēģijas ārlietu ministra Jūnasa Gāra Stūres paziņojumā.

«Ziņas par izturēšanos pret Timošenko ir satraucošas. Mēs esam lūguši Ukrainas varas iestādēm nekavējoties paskaidrot, kas ir noticis. Ukrainai ir jāievēro tās starptautiskās saistības,» piebildis Stūre.

Norvēģijas ĀM valsts sekretārs Tūrgeirs Larsens Ukrainas vēstniekam paudis bažas ne tikai par Timošenko, bet arī par citiem politieslodzītajiem, kā arī vērsis uzmanību uz Ukrainas likumprojektu, kas paredz aizliegt homoseksuālisma propagandu.

«Šis ierosinājums ir pretrunā ar cilvēka pamatiesībām, kuras garantē starptautiskās vienošanās par cilvēktiesībām, kuras Ukraina ir parakstījusi,» teikts ceturtdienas vakarā izplatītajā Ukrainas ĀM paziņojumā.

51 gadu vecā Timošenko ir paziņojusi, ka kopš 20.aprīļa ir pieteikusi badastreiku, jo, pārvietojot no cietuma uz slimnīcu, pret viņu ticis pielietots fizisks spēks, un viņai uz ķermeņa radušies asinsizplūdumi. Ukrainas ekspremjere jau ilgstoši sūdzas par veselības problēmām - viņai sāpot mugura.

Protestējot pret izturēšanos pret Timošenko, Eiropas Komisijas prezidents Žozē Manuels Barrozu un visi komisāri, kā arī Austrijas kanclers Verners Faimans boikotēs Ukrainā nākammēnes paredzētas futbola Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīra spēles, un ar boikotu ir draudējusi arī Vācijas kanclere Angela Merkele. Savukārt vairāku valstu prezidenti neieradīsies uz nākammēnes paredzēto Centrāleiropas valstu samitu Ukrainas kūrortpilsētā Jaltā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu