Fotoreportāža: Valpurģu nakts Kultūras akadēmijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Ceturtdienas vakarā Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA) norisinājās tradicionālā «Valpurģu nakts», kas ir LKA studentu gada krāšņākais notikums, kad notiek viss un nepārsteidz nekas. Vēsturiski tie bijuši vislielākie pagānu auglības svētki un viens no galvenajiem raganu sabatiem. Tādēļ LKA dārzā parasti kuras liels ugunskurs, kur top «raganu dzira», bet naktī tur tiek sadedzināta pati ragana. Savukārt kādā citā vietā puķu bērni priecājas par nenovēršamo pavasara iestāšanos.

«Valpurģu nakts 2012» apmeklētājus sagaidīja daudzveidīgs muzikālais un vizuālais noformējums, turklāt pasākuma laikā norisinājās gan mierīgas, gan šausminošas, gan ļoti enerģiskas nodarbes līdz pat rītausmai.

Zālē spēlēja grupas «Perfect Error», «Pyre Trees» un DJ Toms Grēviņš. Savukārt pēc pusnakts pār deju grīdu valdīja grupa «Gapoljeri», DJ Dvarionas un DJ «T».

«Chill» telpā varēja baudīt mākslu un akustisku muzikālo skanējumu, ko pasākuma apmeklētājiem sniedza «The Quinters», Evija Smagare, «Creme Brulée», «Sonus Trio», «Jurita & The Band», bet no ābeļdārza atskanēja šausmu kliedzieni, un pusnaktī tieši tur sārtā tika dedzināta ragana, lai pieliktu punktu ziemā uzkrātajām negatīvajām emocijām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu