Itāliešu mediji: Astoņkājis ir mūsējais (19)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Astoņkājis Pols, kurš kļuvis slavens, jo precīzi noteica visu Vācijas futbola izlases spēļu iznākumus Pasaules kausa finālturnīrā, patiesībā esot nevis vācietis, bet itālietis ar vārdu Paolo, svētdien vēsta Itālijas mediji.

Astoņkāja "trenere" Verena Bartša svētdien atklājusi, ka to esot noķērusi aprīlī jūrā pie Itālijai piederošās salas Elbas un toreiz astoņkājis bijis četras nedēļas vecs.

Šī versija gan nesaskan ar astoņkāja "oficiālo biogrāfiju", pēc kuras tas jau ir divus gadus vecs un atrasts pie Veimutas, Anglijā pirms to nogādāja akvārijā Vācijā.

Jau ziņots, ka astoņkājis arī pareģojis, ka finālā uzvarēs Spānijas valstsvienība. Tika ievērota pierastā Pola pareģošanas metode. Tā ūdenstvertnē tika ievietotas divas plastmasas kastes ar ēdienu - pie vienas tika piestiprināts Spānijas karogs, bet pie otras - Nīderlandes karogs. Astoņkājis pirmo atvēra kasti ar Spānijas karogu, kas nozīmē, ka tas pareģo Spānijas uzvaru finālā.

Kā ziņots, šajā finālturnīrā Pols jau bija precīzi paredzējis, ka Vācija uzveiks Ganas un Austrālijas izlases, bet zaudēs Serbijas valstsvienībai. Viņš precīzi pareģoja arī Anglijas zaudējumu Vācijai Pasaules kausa izcīņas astotdaļfinālā.

Astoņkājim Polam bija taisnība arī par ceturtdaļfināla spēli, kurā, kā viņš paredzēja, Vācija uzveica Argentīnas valstsvienību, un par pusfināla spēli, kurā Vācija ar rezultātu 0:1 atzina Spānijas valstsvienības pārākumu. Tāpat Pols bija precīzs arī prognozēs mačā par trešo vietu, kurā viņš paredzēja, ka Vācija pieveiks Urugvaju. Šajā mačā vācieši triumfēja ar 3:2.

Astoņkājis ar savu pareģošanu ir ieguvis daudz ienaidnieku. Pēc Vācijas izlases zaudējuma trešdien apmēram 350 000 saniknotu fanu Berlīnē apvainoja Polu un viņa māti, kamēr citi fani sāka internetā publicēt astoņkāju receptes.

Pasaules kausa izcīņas finālmačs starp Spānijas un Nīderlandes valstsvienībām norisināsies svētdien plkst.21.30 pēc Latvijas laika.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu