Urugvajas ģimenes pāris meitu vēlas saukt par Vuvuzelu (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kāds Urugvajas ģimenes pāris savu jaundzimušo meitu vēlas saukt par Vuvuzelu, tādā veidā godinot Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) vietējo tauri, kas guvusi milzīgu popularitāti līdzjutēju vidū Pasaules kausa izcīņas futbolā finālturnīrā, vēsta Argentīnas izdevums "Diario Show".

Nepieciešamie dokumenti jau ir iesniegti, tomēr pagaidām nav zināms, vai urugvajiešu pāra prasība tiks apmierināta, jo Urugvajā darbojas likums, kas aizliedz bērnus saukt ekstravagantos, smieklīgos vai muļķīgos vārdos.

Tikmēr vairāki Urugvajas ģimenes pāri savus bērnus jau ir nosaukuši par godu nacionālajai valstsvienībai, kas spēja iekļūt Pasaules kausa izcīņas pusfinālā, kur ar 2:3 zaudēja Nīderlandei.

Piemēram, meitām tika doti vārdi Viktorija Seleste, Marija Seleste vai vienkārši Seleste. "Seleste" ir Urugvajas izlases iesauka, jo tā spēlē debesu krāsas formastērpos.

Kā ziņots, Urugvajas izlase mačā par trešo vietu Pasaules kausa izcīņā sestdien tiksies ar Vācijas valstsvienību.

Savukārt Pasaules kausa izcīņas finālmačs starp pašreizējo Eiropas čempioni Spāniju un Nīderlandi notiks svētdien plkst.21.30 pēc Latvijas laika.

Vienas vuvuzelas radītā skaņa ir ekvivalenta 127 decibeliem, kas pārsniedz pat bungu skaņu un ir tuva maza izmēra lidmašīnas skaņai tās ieskrējiena laikā pirms pacelšanās. Tradicionāli to izmanto DĀR sporta fani.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu