Pētījums: Dedzīgākie futbola līdzjutēji Baltijas valstīs ir lietuvieši

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Dedzīgākie futbola līdzjutēji Baltijas valstīs ir lietuvieši, piektdien vēsta Lietuvas radio un televīzijas ziņu portāls "lrt.lt", atsaucoties uz "SIC Gallup Media"/TNS veiktu pētījumu.

Proti, pasaules kausa izcīņas finālturnīra translācijas kopš čempionāta sākuma Lietuvā vērojuši 77% iedzīvotāju jeb 2,5 miljoni cilvēku, tikmēr Igaunijā šīm spēlēm sekojuši 70% iedzīvotāju jeb 900 000 cilvēku un Latvijā - 60% iedzīvotāju jeb 1,3 miljoni cilvēku.

"Pasaules kausa izcīņa futbolā piesaistījis televizoru ekrāniem visu Baltijas valstu iedzīvotājus, tomēr lietuvieši to skatījušies visvairāk. Igaunijā un Latvijā čempionātu translējis viens kanāls, bet Lietuvā - divi. Grupu sacīkšu translācijas rādītāji visās Baltijas valstīs ir līdzīgi, bet populārāko spēļu sarakstos visās valstīs iekļuvusi Urugvajas un Ganas izlašu spēle," pastāstījis "SIC Gallup Media"/TNS vadītājs Gītis Jodpusis.

Pasaules kausa izcīņas finālturnīra spēļu vidējā auditorija Lietuvā bijusi 4,3% iedzīvotāju jeb 139 000 cilvēku, Latvijā - 3,5% iedzīvotāju jeb 75 000 cilvēku un Igaunijā - 6% iedzīvotāju jeb 77 000 cilvēku.

Lietuvā lielāko futbola līdzjutēju ievērību izpelnījās sacīkstes starp Spānijas un Portugāles izlasēm. To vidējā auditorija bija 8,2% iedzīvotāju jeb gandrīz 270 000 cilvēku.

Latvijas skatītāji visvairāk sekojuši Urugvajas un Ganas izlašu spēlei, kuras vidējā auditorija bijusi 6% iedzīvotāju jeb gandrīz 130 000 cilvēku.

Igauņus visvairāk piesaistījusi Brazīlijas un Ziemeļkorejas izlašu spēle, ko vērojuši 10,6% valsts iedzīvotāju jeb 135 000 cilvēku.

Kā ziņots, Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) notiekošais finālturnīrs noslēgsies svētdien, finālmačā tiekoties Spānijas un Nīderlandes valstsvienībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu