Muzikāls klusuma brīdis Japānai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Koncerts «Bez aplausiem», kas izskanēs 3. maijā plkst. 19 – Japānas Konstitūcijas pieņemšanas atceres dienā – Rīgas Jaunajā Svētās Ģertrūdes baznīcā, ir pianistes Agneses Egliņas un saksofonista Arvīda Kazlauska veltījums Japānas 2011. gada marta cunami upuriem informē Mūzikas akadēmijas pārstāve Jana Lāce.

«Tas ir mūsu klusuma brīdis, kura laikā lūgsim atturēties no aplausiem,» saka mūziķi. Koncertā izskanēs vairāku mūsdienu japāņu komponistu – Rio Nodas, Takaši Jošimatsu, Toru Takemitsu un Juna Nagao – filozofiska rakstura skaņdarbi, kā arī komponistu Dmitrija Smirnova, Džeimsa Makmilana un Geibriela Džeksona mūzika, kas tiks atskaņota ar baritona, alta un soprāna saksofonu. Programmu bagātinās haiku dzeja.

Koncerts tapis, pateicoties Māras Doles atbalstam. Agnese Egliņa un Arvīds Kazlausks sadarbojas kopš 2007. gada, piedaloties starptautiskos konkursos un sniedzot koncertus Latvijā un ārpus tās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu