FIFA: Šis būs pēdējais PK ar līdzšinējo tiesāšanas sistēmu (15)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) ģenerālsekretārs Džeroms Valke norādījis, ka 2010. gada Pasaules kausa izcīņa būs pēdējā ar līdzšinējo tiesāšanas sistēmu.

''Komandas un spēlētāji ir tik spēcīgi un ātri. Tiesneši ir vecāki par spēlētājiem, tādēļ mums viņiem jāpalīdz, lai šis būtu pēdējais Pasaules kauss ar pašreizējo sistēmu,'' teica Valke.

FIFA pārstāvji norādījuši, ka līdz 2014.gadam, kad turnīrs risināsies Brazīlijā, kaut kas tiks izdomāts, lai palīdzētu laukumā esošajiem tiesnešiem noteikt vārtu guvumu.

Martā FIFA prezidents Zeps Blaters strikti teica, ka arī cilvēciskās kļūdas ir daļa no spēles, taču pēc  Dienvidāfrikā piedzīvotā viņš strauji mainījis domas.

Vārtu līnijas tehnoloģijas izveidotājs norādīja ESPN, ka sistēmas ieviešana nekādā mērā neaizkavēs spēli, taču arī aiz vārtiem novietoto tiesnešu efektivitāte pierādījusies Eiropas līgas mačos un tiks izmantota UEFA Čempionu līgā nākamsezon.

Kā ziņots, Pasaules kausa (PK) izcīņas astotdaļfinālā, kurā Argentīnas izlases futbolisti ar 3:1 (2:0) apspēlēja Meksikas valstsvienību, Karloss Tevess guva komandas pirmos vārtus, atrodoties aizmugures stāvoklī.

Savukārt Vācijas un Anglijas izlases spēles pirmajā puslaikā nepamatoti netika ieskaitīti Anglijas izlases pussarga Frenka Lamparda gūtie vārti.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu