Visam zāli virsū likt nevajag

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ir dzirdēti dārznieku ieteikumi, ka nopļauto zāli var izklāt dārzā kā mulču. Vai to var likt uz pilnīgi visiem augiem, vai arī kādam tas varētu nepatikt?

Dārzniece Rūta Valtere skaidro, ka visiem augiem zāli nevajag likt virsū: "Ap kociņiem un krūmiem gan pilnīgi droši, ja kārta nav pārāk bieza un ja zāle nav cieši pie stumbra. Pūstot tā izdala siltumu, un tas var augam kaitēt, sevišķi jaunākiem kociņiem. Var likt zāli apdobē dažām vasaras puķēm, piemēram, saulgriezēm, peonijām, dienziedēm u.tml.

Jārēķinās, ka zāle pievilinās gliemežus. Kolēģe Inese Drudze iesaka zāli izmantot herbicīdu vietā tur, kur nākamgad paredzēts ierīkot jaunas dobes, kur jāiznīdē nezāles. Nav jāmeklē raundaps. Nopļautā zāle jāsapilda melnā polietilēna maisā, gals jāaizsien. Pēc nedēļas vai pusotras tur izveidojas skābbarība. Tā jāizliek vietā, kur būs dobe. Tāpat to var likt starp krūmiem, kur gārsas lien ārā, bet neliekot uz krūmu stumbriem. Smaciņa ātri izvēdinās, bet skābumiņš nokož nezāles. Pēc tam augsni sagatavo atbilstoši augu prasībām."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu