Serbijas izlases galvenajam trenerim Antičam četru spēļu diskvalifikācija

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) trešdien uz četrām spēlēm nolēma diskvalificēt Serbijas izlases galveno treneri Radomiru Antiču par "nepiemērotu uzvedību" Pasaules kausa izcīņas mačā ar Austrāliju.

Tāpat Antičam piemērots 10 500 eiro (7385 latu) liels naudas sods.

Minētais sods Serbijas futbolistu trenerim piemērots par mača galvenā tiesneša urugvajieša Horhes Lariondas apvainošanu Pasaules kausa izcīņas D apakšgrupas trešajā mačā, kurā Serbija ar 1:2 piekāpās Austrālijai un neiekļuva astotdaļfinālā.

Mača izskaņā Larionda nenozīmēja 11 metru soda sitienu par labu Serbijai, kad austrālietis Tims Keihils nospēlēja ar roku savā soda laukumā.

Serbijas Futbola federācija (FSS) gan negrasās padoties: "FSS ir pārsteigta par soda bardzību un pielietos visus juridiskos mērus, lai apstrīdētu šo lēmumu."

Kā ziņots, Serbijas valstsvienība Pasaules kausa izcīņas finālturnīra D grupā palika pēdēja vietā. Serbi ar 0:1 zaudēja arī Ganas izlasei, bet negaidīti ar 1:0 uzvarēja Vācijas valstsvienību.

Jau vēstīts, ka FSS mēneša sākumā norādīja, ka Antičs paliks savā amatā.

Antiča nākamais mērķis būs kvalificēšanās 2012.gada Eiropas čempionāta finālturnīram, kurš norisināsies Polijā un Ukrainā. Serbi kvalifikācijā cīnīsies ar Igauniju, Ziemeļīriju un Farēru salām, kā arī ar šī Pasaules kausa dalībniecēm Itāliju un Slovēniju, kurām, tāpat kā Serbijai, turnīrs noslēdzās jau pēc apakšgrupu sacensībām.

Kā ziņots, līdz kļūšanai par Serbijas izlases galveno treneri Antičs visu trenera karjeru pavadīja Spānijā, kur kopš 1988.gada trenēja Saragosas "Real", Madrides "Real", Ovjedo "Real", Madrides "Atletico", "Barcelona" un Vigo "Celta" komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu