Andris Keišs: skrienu galvenokārt prieka dēļ (14)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Par šā gada «Nordea Rīga» maratona «seju» kļuvis lieliskais Jaunā Rīgas teātra aktieris Andris Keišs, kurš pats arī skries. Sarunā ar portālu TVNET aktieris teic – fiziskās aktivitātes ir rūpes par veselību, sevis savākšana, pašdisciplīna un dopings.

Kādēļ jūs skrienat un kad sākāt ar skriešanu nodarboties nopietni?

Skrienu galvenokārt prieka dēļ. Kā padsmitnieks es trenējos akadēmiskajā airēšanā, un tur mums bija diezgan nopietni skriešanas treniņi. Tad bija liela pauze pa vidu. Un ap 2003. gadu es atsāku skriet. Tad pieteicās mazie un skriešanai vienkārši nebija spēka. Nu bet tagad jau kopš decembra skrienu. Neteikšu, ka ar to ļoti nopietni nodarbojos.

Esmu smēķētājs, ir reizes, kad krogā arī pasēžu, bet, manuprāt, tas netraucē skriešanai.



Piedalīšanās maratonā ir izaicinājums. Vai to darāt, lai kaut ko pierādītu, vai tīri priekš sevis?

Pirmo reizi piedalos maratonā. Neesmu vēl līdz galam izlēmis, vai tā būs izklaide vai izaicinājums. Ja skriešu 10 kilometrus - tā būs izklaide, ja 20 kilometrus - izaicinājums. Bet divdesmit skriešu tikai tad, ja vienreiz treniņā būšu to izdarījis.

"Nordea Rīga" maratona "sejas" - aktieri Andris Keišs un Artuss Kaimiņš
"Nordea Rīga" maratona "sejas" - aktieri Andris Keišs un Artuss Kaimiņš Foto: publicitātes

Cik ilgi šādam pasākumam jāgatavojas un ko jūs ieteiktu likt aiz auss tiem, kas tikai vēl domā par skriešanu?

Viss ir atkarīgs no tā, cik daudz gribi skriet. Ja piecus kilometrus, tad nevajag trenēties. Ja 10 km - nedaudz jau vajag patrenēties, un, ja 20 km, tad gan vajag trenēties. Bet to nesaku kā eksperts - tās ir manas izjūtas. Un svarīgi ir tiešām gūt prieku. Jo svaru var mest nost, vakaros neēdot.

Ja ir smagi un nepatīkami, tad labāk neskriet.



Kas jums ir skriešana?

Tā ir rūpēšanās par veselību, sevis savākšana, pašdisciplīna, dopings...

Vai skriet var jebkuros laika apstākļos?

Man ļoti patīk skriet aukstā ziemā. Neesmu lietū skrējis. Bet ziemā ir ļoti patīkami skriet. Īpaši pa lauku ceļiem. Kad apkārt balts.

Jums ir izdevies pievērst skriešanai savus teātra kolēģus? Varbūt arī bērni, redzot tēta piemēru, grib skriet?

Daži mani kolēģi skrien. Drīzāk vienu no viņiem esmu pamudinājis iegādāties skrienampulksteni, lai varētu kontrolēt pulsu, tempu utt. Mazie, kā jau visi bērni, skrien nepārtraukti. Ne pa parku, bet pa bērnudārza pagalmu, dzīvokli gan... (Smejas.)

Trīs iemesli, kāpēc, jūsuprāt, cilvēkiem vajadzētu pievērsties skriešanai vai citām fiziskām aktivitātēm?

Veselība, pašdisciplīna, spēks.

Esat maratona «seja». Kādēļ piekritāt to darīt?

Neesmu nekāds sportists - es vienkārši izklaidējos. Varbūt es piekritu tādēļ, lai pīpmaņi saprastu, ka arī viņi var piedalīties maratonā.


Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu