Vinsente del Boske: Vācijas izlase kopš 2008.gada ir kļuvusi labāka (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Spānijas futbola izlases galvenais treneris Vinsente del Boske uzskata, ka Vācijas izlase palikusi krietni labāka, nekā tā bija 2008.gada Eiropas čempionāta finālā.

2008.gada Eiropas čempionāta finālmačā Vīnē Spānijas valstsvienība dominēja laukumā spēlē ar Vācijas izlasi un pelnīti uzvarēja ar rezultātu 1:0. Savukārt trešdien abas komandas savā starpā tiksies Pasaules kausa izcīņas pusfināla mačā.

''Es uzskatu, ka Vācijas izlase ir kļuvusi krietni labāka kopš 2008.gada. Viņu sastāvs ir piedzīvojis lielas pārmaiņas, jo nākuši klāt daudz jauni, ļoti talantīgi spēlētāji, bet komanda nav zaudējusi vācu futbolam raksturīgās īpašības,'' pastāstīja del Boske, kurš izlases galvenā trenera amatā nomainīja Luisu Aragonesu, kura vadībā spāņi 2008.gadā kļuva par Eiropas čempioniem.

''Mēs turpinām iet ceļu, kurā komandu ievirzīja iepriekšējais treneris, bet tomēr arī Spānijas izlases attīstās un mainās, jo futbolā nekad nedrīkst stāvēt uz vietas,'' piebilda 59 gadus vecais spāņu speciālists.

''Viņiem ir ļoti ātri spēlētāji, kuri var aizskriet pretuzbrukumā. Iespējams, tieši no tā mēs visvairāk baidāmies. Vācija izskatās tiešām iespaidīgi, bet, lai piepildītu mūsu sapni un iegūtu Pasaules kausu, mums viņi jāizsit no turnīra,'' otrdien pastāstīja Spānijas izlases uzbrukuma līderis Davids Vilja, kurš ar pieciem gūtiem vārtiem dala turnīra rezultatīvākā spēlētāja godu ar nīderlandieti Vesliju Snaijderu.

Tikmēr Vācijas futbola izlases galvenais treneris Joahims Lēvs uzskata, ka viņa komandas progress ir bijis pietiekami liels, lai uzveiktu Spānijas izlasi.

''Kad 2008. gada zaudējām, visi bijām ļoti vīlušies, bet tomēr ir jāatzīst, ka Spānija bija labāka komanda tajā turnīrā,'' Lēvs atcerējās Eiropas čempionāta finālturnīru.

''Tagad ir pagājuši divi gadi, un komanda ir daudz izmainījusies, kamēr spāņus pārmaiņas īsti nav piemeklējušas. Spēlējam daudz labāk nekā pirms diviem gadiem, un es uzskatu, ka mums ir daudz vairāk augsta līmeņa spēlētāju, nekā bija 2008.gadā,'' pastāstīja Lēvs.

''Mūsu spēlētāji ir ļoti tehniski un taktiski spēcīgi. Mēs attīstījāmies kopā kā komanda un tagad varam kontrolēt spēli laukumā,'' piebilda 50 gadus vecais vācu speciālists

''Uz papīra spāņi joprojām skaitās spēcīgāki. Es uzskatu viņus par labāko izlasi pasaulē, un mums nebūs viegli. Taču pēc spēlēm ar Angliju un Argentīnu mēs apzināmies, uz ko paši esam spējīgi, ja spēlējam kā komanda,'' pastāstīja viens no turnīra labākajiem spēlētājiem Bastians Švainštaigers.

''Mūsu komandā ir ienākušas jaunas sejas, un šie spēlētāj ir guvuši ļoti nozīmīgu pieredzi šajā turnīrā. Ja neskaita to, ka Serhio Buskets ir nomainījis Markosu Sennu, tad Spānijai sastāvs īsti nav mainījies,'' izteicās Minhenes ''Bayern'' pussargs.

''Ja mēs spēlēsim tā, kā to esam darījuši līdz šim, tad mēs varam spāņus uzvarēt,'' piebilda komandas vicekapteinis.

Pasaules kausa izcīņas pusfināla spēlē starp Spānijas un Vācijas valstsvienībām norisināsies trešdien plkst.21.30 pēc Latvijas laika.

Finālā šī pāra spēcīgākā komanda svētdien spēkosies ar Nīderlandi.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu