Nīderlandiešu laikraksti slavē savējos futbolistus (7)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nīderlandiešu laikraksti trešdien slavē izlases futbolistus un to sniegumu turnīrā pēc iekļūšanas Pasaules kausa izcīņas finālā.

''''Oranžie'' (Nīderlandes izlases iesauka) saož zeltu. Mums šāda iespēja bija jāgaida 32 gadus,'' bija rakstīts avīzē ''Telegraaf'', kuras raksta virsraksts bija "FINĀLS!".

Kā ziņots, Nīderlandes valstsvienība līdz šim divas reizes ir spēlējusi Pasaules kausa finālā, turklāt tas notika divus finālturnīrus pēc kārtas - 1974. un 1978. gadā. Toreiz izšķirošajos mačos Nīderlande abas reizes zaudēja čempionātu saimniekiem.

''Beidzot ikona mūsu mazkustīgajai un neaktīvajai paaudzei,'' rakstīja avīze ''NRC Next''.

''Vēl viena uzvara, un ''oranžie'' ir čempioni,'' piebilda dienas laikraksts.

Laikraksti bija pārpildīti ar attēliem, kuros redzami uzvaru svinoši izlases fani Nīderlandē un Dienvidāfrikas Republikā (DĀR).

Laikraksts ''Trouw'' rakstīja, ka šai uzvarai vajadzētu izdzēst ''traumu'', ko atstājuši zaudējumi finālos 1974. un 1978. gadā.

''''Oranžie'' atkal finālā pēc 32 gadu pārtraukuma,'' rakstīja ''Volkskrant leftist'' laikraksts.

Kā ziņots, otrdien notikušajā pusfināla spēlē Nīderlande ar rezultātu 3:2 pieveica Urugvajas valstsvienību.

Nīderlandes uzvara pusfinālā nozīmē, ka čempione būs kāda Eiropas futbola izlase.

Otra Pasaules kausa izcīņas pusfināla spēle - starp Vācijas un Spānijas valstsvienībām - norisināsies trešdien plkst. 21.30 pēc Latvijas laika.

Nīderlandes izlase svētdien finālā tiksies ar otra pusfināla pāra uzvarētāju, bet Urugvajas valstsvienība ar pāra zaudētāju tiksies sestdien spēlē par trešo vietu.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu