Ceļamaize politiķiem: iesaku atcelt kompensācijas atlaistajiem deputātiem (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Izlasīju TVNET aicinājumu sniegt ieteikumus politiķiem pirms rudenī gaidāmajām vēlēšanām. Man ir vairāki, manuprāt, būtiski ierosinājumi.

1) Saeimas deputātiem būtu jāatceļ atlaišanas kompensācijas. Tas galu galā ir līgumdarbs uz četriem gadiem. Karavīriem pēc misijas ārzemēs, starp citu, arī nemaksā kompensācijas. Tā ir katra brīva izvēle strādāt četrus gadus valsts darbā un saņemt noteiktu algu. Termiņš beidzas, un tu esi brīvs.

2) Jāpanāk, lai uzraudzības institūcijas skatītos nevis tikai, vai ierēdnis nav pārkāpis likumu, bet arī vai viņš ir darbojies valsts interesēs. Šai sakarā jāpieņem vai jāgroza arī attiecīgie likumi.

3) Jāievieš maksas izglītība. Valsts katram bērnam atver mācību kredītu. Ja bērns deviņos gados beidz deviņas klases, šis kredīts automātiski tiek dzēsts. Ja viņš to nespēj, pēc 18 gadu sasniegšanas kredīts jāsāk atmaksāt. Līdz kredīta atmaksai aizliegts izbraukt no valsts. Ja garīgās attīstības dēļ nevar normāli mācīties, jāpārceļ uz palīgskolu. Domāju, tas lielā mērā atvieglotu darbu skolotājiem un valstij ietaupītu līdzekļus.

Elmars Klimenkovs

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu