Ilze Jurkāne tālos ceļojumos dodas bez vīra (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Finansiste, gardēde un kultūras dzīves baudītāja Ilze Jurkāne (60) šajā pavasarī enerģiju guvusi ceļojumā pa Indiju. Tiesa gan, tālos ceļojumos Ilze dodas bez sava dzīvesbiedra ekspolitiķa Jāņa Jurkāna, kuram vairs nepatīk gari pārbraucieni.

Ilze Jurkāne, apmeklējot saviesīgus pasākumus, vienmēr izcēlusies ar smalku gaumes izjūtu un elegantiem tērpiem. Veidojot šā pavasara garderobi, viņas apģērbā dominē tikai gaišas krāsas. «Pat pavasara mēteli izvēlējos ziloņkaula tonī. Man ļoti patīk košas krāsas. Tās taču atdzīvina gados vecākus cilvēkus,» atklāj Ilze, kura savus tērpus iegādājas gan apģērbu veikalos, gan darina pie šuvējas.

Ilze Jurkāne savos 60. gados ir labā formā
Ilze Jurkāne savos 60. gados ir labā formā Foto: TVNET

Ceļojumos viņa lielākoties dodas bez dzīvesbiedra Jāņa Jurkāna; arī šis ceļojums uz Indiju nebija izņēmums. «Jānim nepatīk tālu ceļot, viņš vairs nav tūrists. Taču tieši viņš, lasot grāmatu «Shantaram», pamudināja mani doties apskatīt Indiju. Man joprojām patīk ceļot,» atklāj Ilze.

Piedaloties TV3 raidījumā «Gandrīz ideālas vakariņas», Ilze laimēja ceļojumu uz Poliju. «Iepriekš esmu bijusi tikai darba komandējumu laikā Polijas galvaspilsētā Varšavā. Taču šovasar gribu aizbraukt uz dažām dienām uz Krakovu. Man Parīzē dzīvo kāda laba draudzene, un, ja viņa varēs izbrīvēt laiku, tad noteikti brauksim uz Poliju kopā. Šajā ceļojumā došos, ievērojot padomju laika tūrista stilu un tradīcijas. Pirmo reizi mūžā braukšu ar autobusu un līdzi ņemšu «vinčiku» un desu maizītes,» viņa smejas.

Pērnā gada nogalē tika izdota Ilzes Jurkānes autobiogrāfiskā pavārgrāmata «Dzīves garša». «Tagad meklēju izdevējus, kuri būtu ar mieru izdot šo grāmatu citās pasaules valstīs.

Tik daudz darba un laika ieguldīju, veidojot grāmatu, ka vēlos ar to padalīties arī ar citu valstu iedzīvotājiem.

Neslēpšu, kas tas ir grūtākais darbiņš. Es gribētu savu pavārgrāmatu izdot Krievijā, Vācijā, Anglijā, Amerikā un Japānā.

Te jāvadās pēc Paula Koelju grāmatā izteikta domu grauda: «Ja tev ir taisnība, tad visa pasaule sadosies rokās, lai palīdzētu!» Ja nebūs lemts, tad nebūs. Es arī nesaspringstu. Nesen biju Parīzē, jo mana grāmata tika virzīta uz kādu godalgu. Lai gan nevinnēju, taču tikos ar izdevējiem. Tāpēc man ir cerība, ka grāmata reiz varētu tikt izdota citās valstīs. Viss ir Dieva rokās,» stāsta Ilze Jurkāne.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu