SPA receptes katrai ķermeņa daļai (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sxc.hu/dolar

Ja esi gatava eksperimentēt, ielūkojies un atklāj astoņas jaunas SPA receptes ķermeņa kopšanai! Tās šajā pavasarī tev palīdzēs ne tikai palutināt savu ķermeni, bet arī ietaupīt.

Apstājies un pasmaržo rozes

Lai ietaupītu naudu, pagatavo pati savu rožūdens toniku, kam piemīt nomierinoša, audus savelkoša un attīroša iedarbība!

Ņem tasi (vai mazu bļodiņu) ar rožlapiņām un tās pārlej ar divām tasēm karsta ūdens. Tad trauku apklāj un šādi atstāj, līdz šķidrums atdziest.

Pēc tam ziedlapiņas rūpīgi izspaida, gatavo rožūdeni lej sterilizētā burciņā un novieto ledusskapī.

Sausai sejas ādai

Sausai sejas ādai lieliski noderēs šāda maska: vienādās proporcijās sajauc nedaudz vēsa krējuma, jogurta, medus, alvejas un avokado. Tad masu uzklāj sejai un ļauj iedarboties 10 – 15 minūtes. Pēc tam to noskalo. Šī maska sejas ādu vienlaikus gan atsvaidzinās, gan mitrinās!

Uzsildi ķermeņa krēmu

Pirms ej dušā, novieto savu ķermeņa losjonu vai krēmu uz radiatoriem! Šādi tas uzsils un, kad iznāksi no dušas, to būs patīkami un viegli ieziest ādā.

Vienīgais, kas jāatceras, – uzsilstot šis ķermeņa kopšanas līdzeklis kļūs šķidrāks, līdz ar to var iztecēt no iepakojuma.

Palutini matus ar kokosriekstu eļļu!

Kokosriekstu eļļu matos var ieklāt uz nakti pirms gulētiešanas. Tā tavus matus efektīvi mitrinās, nodrošinās matu spīdumu un, kā apgalvo daži pētījumi, – pat padarīs tos spēcīgākus.

Saldais skrubis visam ķermenim

Ņem 1 glāzi brūnā cukura, 1 glāzi auzu pārslu un 1 glāzi olīveļļas. Visas sastāvdaļas sajauc un gatavo masu uzklāj ķermeņa ādai.

Tad ar maigām apļveida kustībām atbrīvo ķermeni no atmirušās ādas slāņa, bet pēc tam skrubi noskalo zem tekoša ūdens. Tava āda kļūs maiga, maiga!

Nelīdzeno ādu izlīdzinās citrons

Pārgriez uz pusēm citronu un ar to viegli paberzē savus elkoņus un ceļgalus. Citrona skābe mīkstinās nelīdzenās vietas uz ādas un arī pabalinās pigmentācijas plankumus, ja tādi ir.

Mīkstām rociņām

Dažas karotes vēsa krējuma sablendē ar 2 pilieniem tējas koka eļļas, 5 pilieniem lavandas eļļas, tējkaroti olīveļļas un vienu banānu.

Tad viendabīgo masu uzklāj rokām, neaizmirstot arī par ienadžiem, un rokas ieslidina gumijas cimdos (tajos pašos, kurus izmanto vannas beršanai). Masai ļauj iedarboties pusstundu - stundu. Pēc tam noskalo zem tekoša ūdens.

Ieeļļo sejas ādu!

Atjaunot sejas ādu palīdzēs dažas tējkarotes simtprocentīgas, neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas.

Ar vates tamponu apļveida kustībām olīveļļu uzklāj sausai, attīrītai sejas un kakla ādai pirms nakts krēma. Eļļu jāizvairās uzklāt acu zonā!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu