Arvien populārākas kļūst piemājas terases (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr / mapelc

Novērojama jauna tendence - arvien vairāk cilvēku brīvā laika pavadīšanai savās mājās izvēlas ierīkot dažāda veida terases - gan atvērta, gan slēgta tipa. Padomi to ierīkošanai.

«Sekojot tendencēm, kas māju un dārzu saimniekiem ir svarīgi, lai šajā vidē justos labi, esam novērojuši, ka labāka laika pavadīšanai aizvien lielāku popularitāti gūst dažāda veida terases,» stāsta veikalu tīkla K-Rauta dārza labiekārtošanas konsultants Viesturs Praulītis.

Veikalos pieejami dažādi terašu risinājumi. Tām var būt tikai grīda, kura norobežota, piemēram, ar lielām vasaras puķu kastēm. Tāpat terasei var veidot arī dažāda augstuma sānu sienas un izbūvēt jumta segumu.

Terases labākā īpašība ir tā, ka mājas vai dārza saimniekam tā sniedz iespēju atpūsties svaigā gaisā, neatkarīgi no Latvijas mainīgajiem laika apstākļiem. Vēl viens labums ir tas, ka terasi var iekārtot pakāpeniski –

katru gadu papildinot ar jaunām lietām vai tikai kaut ko nomainot, un šādi iegūstot pilnīgi jaunu dizainu un noskaņu.

Šim nolūkam ļoti labi noder dārza mēbeles, dažādi apgaismojuma un apsildes risinājumi vēsākā laikā, grili maltītes gatavošanai, vasaras puķes un daudz kas cits.

Piemēram, šobrīd aktuālas ir dārza mēbeles, kas vizuāli atgādina iekštelpu mēbeles, tomēr to materiāls ir mitruma un saules staru izturīgs.

Vēl šogad modernas ir dārza mēbeles tumši pelēkos un pelēkbrūnos toņos, ar pinumiem un organisko stiklu. Savukārt to visu papildināt iespējams ar košu tekstilu, piemēram, violetiem, zaļiem vai tirkīza krāsas spilveniem, plediem vai galdautiem!

Tāpat arvien aktuāli ir lina galdauti un paliktņu salvetes, kas arī lieliski papildinās ikvienu mājas terasi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu