Dzīres Kuldīgā (14)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jau piecpadsmito gadu jūlija trešajā nedēļā – no 15. līdz 18. jūlijam – notiks pilsētas festivāls „Dzīres Kuldīgā”.

Atšķirīgs no citu pilsētu svētkiem ir ne tikai nosaukums, bet arī saturs, ar stabilām tradīcijām, oriģināliem un atraktīviem pasākumiem. „Dzīres” 2005., 2007. un 2009. gadā atzītas par Kurzemes labāko pasākumu un saņēmušas balvu „Lielais Jēkabs”.

Dzīres” 15. jūlijā 23.30 sāksies ar Karla Orfa scēniskās kantātes „Carmina Burana” koncertuzvedumu Rātslaukumā. Kantāte ir viens no vispieprasītākajiem skaņdarbiem pasaules koncertzālēs, bet Kuldīgā tiks atskaņota pirmo reizi. Šim koncertam Latvijas Nacionālās operas un Kuldīgas kamerkora „Rāte” diriģents Mārtiņš Ozoliņš izvēlējies īpašu, maz atskaņotu „Carmina Burana” partitūras pārlikumu, kas veidots korim, divām klavierēm un sitamo instrumentu grupai. Pēc lieliska atklāšanas koncerta varēsiet doties Alekšupītes sudraba līkločos izzināt Kuldīgas nakts noslēpumus.

Piektdien, 16. jūlijā, 14.00 gaidāma pirmizrāde – ekstrēmtusiņš jauniešiem skeitparkā „Kangaroo jump”. 17.00 Pilsētas laukumā „mēles mežģīšanas čempionāts. 18.00 Alekšupītes skrējiens un karnevāls. Uz Pilsētas laukuma un Rātslaukuma skatuves viens otru nomainīs pašmāju un viesu kolektīvi: pamatskolas 1. – 4. klašu koris, popgrupas „Putas” un „Putiņas”, mūzikas un mākslas studija „Mona”, kapela „Salduva” un ansamblis „Kolegos” no Kuršēniem Lietuvā, dziedātājs Jānis Sproģis, kamerkoris „Rāte” un komponists Valdis Zilveris, pazīstamas un ne tik pazīstamas rokgrupas, „Viva Fitnes” vēderdejotājas.

Piektdienas vakarā 22.00 estrādē noteikti jābūt klāt koncertuzvedumā „Kad vēji dzied burās”, kurā skaistākās dziesmas par jūru, kuģošanu, sapņiem un mīlestību hercoga Jēkaba dzimšanas dienas ieskaņā izdziedās Ance Krauze, Ieva Kerēvica, Ilona Bagele, Dita Lūriņa, Karīna Tatarinova, Normunds Rutulis, Niks Matvejevs, Zigfrīds Muktupāvels, Andris Daņiļenko, Mārtiņš Egliens, Mārcis Maņjakovs, Roberts Pētersons, pirātu koris „De Stormvogels” un Kuldīgas kultūras centra mākslinieciskie kolektīvi. Dejos jauniešu teātris „Focus” un Rīgas horeogrāfijas vidusskolas audzēkņi. Spēlēs grupa „Labvēlīgais tips”. To visu filmēs Latvijas Televīzija. Koncertuzvedumam tiek veidota iespaidīga scenogrāfija. Arī katrs no jums var palīdzēt tās tapšanā, aizdodot vecas koka mucas, kastes, tīklus, enkurus, ķēdes u.c. ar jūrasbraukšanu un zvejniecību saistītus priekšmetus. Koncerts pāraugs līksmā ballē.

Sestdiena, 17. jūlijs, 9.00 sāksies ar Amatnieku tirgus kņadu Rātslaukumā un Liepājas ielā. Dzīrotājiem pievienosies „Jūras akmentiņi” no Ventspils, grupa „Triānas parks”, pažarnieku orķestris un daudzi citi. Liepājas ielā jūs gaidīs vienmēr pārsteidzošā „Zeļļu piestātne”, Muzeja parkā šogad darbosies „Hercoga manufaktūras”. Kuldīgas ielās un laukumos sastapsiet „Mākslas nārsta” dalībniekus no Lietuvas un Latvijas. 15.00 ir jābūt estrādē, jo šogad tradicionālās olu mešanas sacensības pāraugs „Olu šovā”. To visu modri uzraudzīs „Resnie putni” un Roberts Gobziņš, pierādot, ka spēks tiešām slēpjas olās. 18.00 superatrakcija „Zelta ikrs” 100 veiksminiekiem dāvās vērtīgas pārsteiguma balvas. Lielo zaļumballi estrādē šogad spēlēs „Jautrie pažarnieki” brandmajora Ainara Vildes vadībā, „Mirage Jazz Orchestra” Laura Amantova vadībā, solisti Andris Daņiļenko, Žoržs Siksna un dīdžejs Roberts Gobziņš. Pusnaktī virs estrādes parka uzziedēs krāšņas ugunspuķes.

18. jūlija rīts 8.00 sāksies ar makšķerēšanas sacensībām „Reņģu bende 2” Alekšupītes dīķī pie tiesas. Iespēju katram izvilkt savu sapņu zivi piedāvās MCK. 12.00 Pilsētas laukumā uz „Šurumburumu” īpaši tiek aicinātas ģimenes, bet 14.00 estrādē smagumus cilās, elsīs, pūtīs un kreklus plēsīs spēkavīru čempionāta dalībnieki. Noslēguma koncertā 18.00 Rātslaukumā „Mirage Jazz Orchestra” un Eināra Verro vokālā grupa „Assembly Singers” izpildīs skaistākās latviešu tautas dziesmas Gunāra Rozenberga džeza aranžējumos.

Divi atrakciju parki, nakts piedzīvojumi vecajā slimnīcā, tautas dziesmu dziedāšanas maratons, izstādes, izrādes, performances, dažādi sporta pasākumi. Taču tas nebūt nav viss, ko varēs piedzīvot 15. „Dzīrēs”.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu