Izstāde "Pasaules porcelāns. 21. gadsimts"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rīgas Porcelāna muzeja izstāžu cikls "Ceļojošais porcelāns" līdz 31. augustam Kultūras centrā Iļģuciems piedāvā apskatīt izstādi "Pasaules porcelāns. 21. gadsimts".

Izstāde atklāj daudzveidīgo materiāla - porcelāna pielietojumu mākslā, gan tēlniecības, gan dizaina objektos izmantojot oriģinālas dekoratīvās tehnikas, kuru vienojošais lielums pirmkārt ir kvalitāte.

21. gadsimta  industriālā  revolūcija arī porcelāna formās ienāk ar formas tīrību, izsmalcinātu materiāla sintēzi un jaunām tehnoloģijas iespējām. Unikālā ekspozīcija Pasaules porcelāns ir Starptautiskās keramikas akadēmijas dāvinājums Rīgas Porcelāna muzejam, kas iepazīstina ar īpašu ārvalstu porcelāna mākslas kolekciju, kurā pārstāvēti Japānas, Austrijas, Spānijas, Šveices, Ungārijas, Polijas, Čehijas un citu valstu porcelāna meistari.

Starptautiskā keramikas akadēmija apvieno pasaules labākos māksliniekus un izstādē prezentē 15 Starptautiskās keramikas akadēmijas biedru darbus, sniedzot plašu ieskatu laikmetīgās keramikas attīstībā. 

Keramika ir viena no senākajām civilizācijas kultūras  izpausmēm. Māls kā materiāls rosina veidot, izmainot materiāla formu. Vecākie keramikas  trauki saglabājušies seno civilizāciju kultūras slāņa liecībās vēl no tālā 13. gadsimta. Kā kultūras un mākslas izpausme ar vienojošu eiropeisku tradīciju, keramika pazīstama tikai kopš 19.gadsimta sākuma.

Porcelāns ir augstvērtīgu mālu, kvarca smilšu un laukšpata savienojums. To dedzina 1200° - 1400° C temperatūrā. Porcelāna dzimtene ir Ķīna.

Izstāde skatāma Kultūras centrā Iļģuciems, Lidoņu ielā 27. Ik dienu no 10.00 līdz 19.00. Ieeja bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu