LR anotācija: Kādi esam pret "svešajiem"? Kā labāk dzīvo Malienā? (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Dažādu iemeslu dēļ Latvijas iedzīvotāju attieksme pret iebraucējiem, kas šeit ierodas labāka darba vai dzīves meklējumos, ir diezgan negatīva. Bet ko Jūs domātu par “svešajiem”, zinot, ka ilgtermiņā Latvijas attīstība nebūs iespējama? Kāda imigrācija mums ir vajadzīga? Un kā samērot vajadzību pēc jaunām darba rokām ar vēlmi dzīvot vidē, kurā nepieaug iekšpolitiskā spriedze? Vai tas Latvijā ir iespējams?

Par to no 9:00 līdz 10:00 30.jūnijā Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" sarunāsimies ar Baltijas Sociālo zinātņu institūta pētnieci un speciālisti trešo valstu pilsoņu jautājumos Ivetu Ķešāni un Starptautiskās migrācijas organizācijas Latvijas biroja vadītāju Ilmāru Mežu.

Jūs droši vien domājat, ka labāk dzīvot māk tikai Amerikā, vai varbūt Rietumeiropā, varbūt arī Rīgā, ja vien esi pareizā laikā un pareizā vietā. Tomēr labāka dzīvošana ir ne vien iespējama, bet arī aktīvi tiek veidota Latvijas skaistajos laukos! Kā labāk dzīvot mācās Malienā? Un ko malēnieši saprot ar labāku dzīvi? Lai runātu par šo tematu, pēc 10:00 studijā aicināsim Malienas Bērnu un Ģimenes atbalsta centra direktori Sandru Ābeltiņu un audžuģimeņu kustības organizatori Zintu Zihmani.

Telefoni tiešraidē: 67222888, 67225599, e-pasts studijā: klausitajs@latvijasradio.lv

Audio un video tiešraide internetā: www.latvijasradio.lv

Skype: kldzivot

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu