Pasažieris izšauj uz "Rīgas satiksmes" kontrolieri; cietuši četri cilvēki (722)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

"Rīgas satiksmes" autobusā uz Valmieras ielas šo pēcpusdien kāds pasažieris bez biļetes pārbaudes laikā šāvis uz kontrolieri. Kontrolierim šautas brūces sejā un plecā un smadzeņu satricinājums. Bezbiļetnieks bija pamatīgi apbruņojies - ar divām pistolēm un nazi.

Atjaunota un papildināta ar jaunāko informāciju

Kontrolierim Raitim Pintānam iekāpšana 52.autobusā bijusi plānota kā darba dienas pēdējā biļešu pārbaude. Sākusies diskusija ar kādu bezbiļetnieku, kuram, kā jau ierasts, pateikts, ka būs jādodas līdzi uz policijas iecirkni.

Pintāns: "Viņš sāka stresot, ka nē, nekādā gadījumā, ka nevarot braukt, tad es viņam vienkārši piestājos durvīm priekšā."

Šajā brīdī bezbiļetnieks sācis draudēt, ka nevajagot to darīt, ka būšot sliktāk. Kontrolieris neesot to ņēmis vērā.

Pintāns: "Es nostājos priekšā, viņš uzreiz izrāva, roku ielika kaut kur aiz jakas laikam, ja, izrāva ieroci vienu, es stāvēju pie durvīm priekšā, ieroci uzreiz pielika pie sejas un izšāva, nu, tieši šeit izšāva, nu, tā bija, cik es saprotu, pneimatiskā pistole."

Neskatoties uz šāvienu sejā, kontrolieris noreaģējis un pirmo ieroci atņēmis. Tomēr ar to nekas neesot beidzies. Uzbrucējs pamanījies izvilkt otru pistoli un izšaut arī ar to. Pintāns: "Tad viņš izšāva to otru pistoli, izšāva gāzeni, pēc tam tikai noņēma, tā bija gāzes pistole, viss salons bija ar gāzi, visi bērni mazie raudāja."

Cilvēki bļāvuši, sācies haoss. Autobusa vadītājs apstājies, lai ielaistu svaigu gaisu, uzbrucējs mēģinājis vēl bēgt.

Pintāns: "Es vēl skrēju pakaļ viņam, noķēru viņu, nogāzu zemē. Piespiedu pie zemes, noņēmu to vienu ieroci un atņēmu viņam nazi aiz jostas bija aizlicis."

Vēlāk ieradusies policija. Sākotnēji izskanējuši pieņēmumi, ka uzbrucējs, iespējams, esot garīgi nelīdzsvarots.

Kopumā negadījumā cietuši četri cilvēki. Kontrolierim ir traumēta seja un plecs, bet pats šāvējs, kā arī kāda sieviete un bērns nogādāti slimnīcā, jo, iespējams, saindējušies ar gāzi.

Komentāri (722)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu