Eksperiments: viena Škoda, trīs servisi (69)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Katra auto dzīvē pienāk brīdis, kad vairs nedarbojas garantija un kaites sāk parādīties biežāk, un aktuāls kļūst jautājums - kur šīs kaites ārstēt. Protams, vislielākās pretenzijas uz auto remontu ir tā pārdevēja - oficiālā dīlera - servisam. Tomēr ir pietiekami daudz arī tādu uzņēmumi, kas uzskata, ka prot ne sliktāk salabot auto, kurš pirms trim, četriem gadiem bija pilnīgi jauns.

Meistaru prasmes un metodes, ar kurām tiek noteikti defekti, atšķiras, tādēļ LNT Auto ziņas veica eksperimentu, lai noskaidrotu, kāds ir trūkumu novēršanas process pie dīlera un kāds ar konkrēto marku nesaistītos servisos.

Eksperimenta trusītis ir pelēkas krāsas Škoda Octavia. Ražota 2006. gadā, tā ar savu 1,9 litru dīzeli nobraukusi 118 tūkstošus kilometru. Spriežot pēc nolupušās krāsas, čehu folksvāgena karjera nav bijusi bez sadursmēm, taču mašīna joprojām darbojas ideāli, ko apliecina arī apskaužami zemais degvielas patēriņš – borta dators vidēji rāda 5,5 litrus uz 100 kilometriem.

Tā kā automobilim defektu nav, tiek veikta tāda kā diversija - nocelts motora dekoratīvais plastmasas pārsegs un atvienots kontakts pie sensora, kurš mēra turbīnas spiedienu un ieplūstošā gaisa temperatūru. Rezultātā auto joprojām darbojas, taču ir jūtams būtisks akseleratora pedāļa atsaucības kritums. Ar šo problēmu pelēkā Octavia tad arī vispirms tiek sūtīta pie oficiālā dīlera.

Kā norāda pieaicinātais eksperimenta dalībnieks, autoservisa Rolis valdes priekšsēdētājs Uldis Rolis, meistaram, kura rīcībā ir testēšanas iekārta defekta atklāšanai un novēršanai būtu nepieciešamas apmēram 10 līdz 15 minūtes.

Lai uzzinātu, ar kādiem rezultātiem beidzās eksperiments Škoda oficiālā dīlera Karlo Motors servisā, ESSO servisā un RAISER Autoservisā, skaties VIDEO.

Komentāri (69)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu