Nīderlande pelnīti uzvar Slovākiju Pasaules kausa izcīņas astotdaļfinālā (9)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules kausa izcīņas finālturnīra ceturtdaļfinālā pirmdien iekļuva arī Nīderlandes izlase, kas astotdaļfināla spēlē ar 2:1 (1:0) uzvarēja Slovākiju, kura apakšgrupu turnīrā mājās "aizsūtīja" pašreizējo pasaules čempioni Itāliju.

Uzvarētāju labā pirmdien ar precīziem sitieniem izcēlās Ārjens Robens, kurš pēc savainojuma sadziedēšanas pirmo reizi finālturnīrā sāka maču komandas sākumsastāvā, un Veslijs Snaijders.

Tikmēr slovāku sastāvā pašās spēles beigās no 11 metru atzīmes precīzs bija Roberts Viteks.

Spēles sākumā abu izlašu futbolisti izdarīja vairākus tālsitienus pa pretinieku vārtiem, taču tie mērķi nesasniedza. Bumbu gan nedaudz vairāk kontrolēja dueļa favorīti Nīderlandes futbolisti un izdarīja divus visai bīstamus sitienus pa Slovākijas izlases vārtiem, tomēr veiksme šoreiz nebija viņu sabiedrotā.

Mača rezultātu Nīderlandei izdevās atklāt pirmā puslaika vidū, kad Robens pretuzbrukumā, saņēmis tālu, bet precīzu piespēli no komandas biedra, Slovākijas izlases soda laukuma tuvumā apspēlēja vairākus tās aizsargus un ar skaistu sitienu pārspēja pretinieku vārtsargu Jānu Muhu.

Arī puslaika turpinājumā laukumā pārliecinošāk izskatījās Nīderlandes izlase, bet reālas vārtus gūšanas iespējas tikpat kā neradās. Savukārt Slovākijas futbolisti izvēlējās lietot pretuzbrukumu taktiku, kas gan Nīderlandes valstsvienības aizsargiem lielas problēmas neradīja.

Otrā puslaika sākumā Nīderlandei bija lieliska iespēja gūt otros vārtus, bet lielisku Robena piespēli vārtu guvumā nespēja pārvērst Marks van Bomels. Tiesa, šajā epizodē jāuzteic arī Muhas lieliskā spēle, kurš neļāva Bomelam izcelties no dažu metru attāluma.

Mača gaita pēc tam gan kopumā nemainījās, jo Nīderlandes izlase spēlēja ātrāk un arī piespēles bija daudz precīzākas nekā slovākiem. Piedevām slovāki diezgan izteikti nespēja apturēt Robenu, kurš pirmdien aizvadīja lielisku maču.

Tomēr otrā puslaika vidū arī slovākiem ar dažu minūšu intervālu radās divas labas izdevības pārspēt pretinieku vārtsargu Mārtenu Štekelenburgu, taču viņš nospēlēja nevainojami.

Vairāk tikpat labas izdevības panākt izlīdzinājumu slovākiem neradās, bet mača 84.minūtē Snaijders kliedēja jebkādas šaubas par spēles uzvarētāju.

Jau spēles kompensācijas laika pēdējā sekundē Viteks ar 11 metru soda sitienu gan guva goda vārtus slovākiem.

Vēl vienā astotdaļfinālā mačā pirmdien plkst.21.30 pēc Latvijas laika Johannesburgā laukumā dosies Brazīlijas un Čīles izlases. Tieši šā dueļa uzvarētāja piektdien būs Nīderlandes futbolistu pretiniece ceturtdaļfinālā.

Kā ziņots, četras citas astotdaļfināla spēles jau noslēdzās iepriekšējās divās dienās. Sestdien pirmajā no tām Urugvaja ar 2:1 pārspēja Dienvidkoreju, bet pēc tam Gana pagarinājumā ar 2:1 uzvarēja ASV. Abas uzvarētājas ceturtdaļfinālā tiksies savā starpā.

Savukārt svētdien Vācijas izlase vēl vienā astotdaļfināla mačā pārliecinoši ar 4:1 uzvarēja Angliju, bet Argentīna ar 3:1 Meksiku. Arī šo pāru uzvarētājas ceturtdaļfinālā tiksies savā starpā.

Nīderlandes izlases sastāvs: Mārtens Štekelenburgs, Georgijs van der Vīls, Džons Heitinga, Joriss Matijsens, Džovanni van Bronkhorsts, Naidžels de Jongs, Marks van Bomels, Dirks Kujts, Veslijs Snaijders (Ibrahims Afelajs 90.min), Arjēns Robens (Eljero Elia 71.min.), Robins van Pērsijs (Klāss Jans Huntelārs 80.min.)

Slovākijas izlases sastāvs: Jāns Muha, Peters Pekarīks, Martins Škrtels, Jāns Djurica, Radoslavs Zabavnīks (Mareks Sapara 87.min.), Vladimīrs Veiss, Miroslavs Stohs, Mareks Hamšīks (Martins Jakubko 87.min.), Jurajs Kucka, Eriks Jandrišeks (Kamils Kopūneks 71.min.), Roberts Viteks.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu