Muižniece stājoties ST tiesneses amatā, sola būt godīga un taisnīga (146)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijusī Saeimas deputāte un Tautas partijas (TP) frakcijas priekšsēdētāja Vineta Muižniece, šodien Valsts prezidentam Valdim Zatleram svinīgā ceremonijā nododot Satversmes tiesas (ST) tiesneša zvērestu, tradicionāli solīja būt godīga un taisnīga, vienmēr censties noskaidrot taisnību un nekad nenodot to.

Līdz ar zvēresta nodošanu Muižniece stājusies ST tiesneša amatā.

Prezidents, pieņemot Muižnieces zvērestu, vēlēja viņai iekļauties ST kolektīvā un vienmēr pildīt doto solījumu - censties noskaidrot taisnību un nekad nenodot to. Valsts pirmā persona uzsvēra, ka ST ir īpaša institūcija un viena no tām, kura iemantojusi lielu sabiedrības uzticību. "Tā tas bijis līdz šim, un tā tam jābūt turpmāk," sacīja Zatlers, minot, ka katrs jauns ST tiesnesis piedalās arī tiesas reputācijas veidošanā.

Muižniece žurnālistiem norādīja, ka ir izstājusies no TP un atbilstoši dotajam zvērestam spēs pieņemt lēmumus neitrāli. Viņa uzskata, ka, pametot Saeimas deputāta krēslu, nav bēgusi no grimstoša kuģa, un mudināja katru savu bijušo kolēģi, kas strādājis vairākus parlamenta sasaukumus, meklēt dzīvē pārmaiņas.

Muižniece pauda pārliecību, ka viņas iepriekšēja pieredze būs noderīga, pildot jaunos ST tiesneša pienākumus.

Kā ziņots, Saeima 20.maijā, aizklāti balsojot, ST tiesneses amatā ievēlēja Muižnieci. Par Muižnieci bija nodotas 52 balsis. Otra šī amata pretendente, "Vienotības" izvirzītā ST padomniece Silvija Meijere, saņēma 28 deputātu balsis. Pret Muižnieci nobalsoja 41, bet pret Meijeri - 65 deputāti.

Komentāri (146)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu