Ieva Bondare 40. jubilejā atklāj savu personālizstādi (94)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Māksliniece Ieva Bondare, kuru plašāka sabiedrība atminas kā titulu «Misis Latvija 1997» un «Misis Globe 1998» ieguvēju, savu 40. jubileju nosvinēja ar personālizstādes «skatiens. punkts» atklāšanu auto tirdzniecības centra «Domenikss» telpās.

Nu jau apritējis gads, kā Ieva Bondare ar savu dzīvesbiedru, kādreizējo Latvijas Krājbankas un Valsts prezidenta kancelejas vadītāju Mārtiņu Bondaru un savām atvasēm ir atgriezušies mājās Latvijā no Amerikas.

Ieva, atgriežoties Latvijā, Latvijas Mākslas akadēmijā maģistrantūrā turpina studēt glezniecības katedrā, kā arī izveidojusi savu pirmo personālizstādi «skatiens. punkts». Taču pati pirmā Ievas izstāde bija skatāma Eiropas dienu ietvaros pērnā gada maijā Vašingtonā, Latvijas vēstniecībā.

Vienlaikus ar izstādes atklāšanu Ieva nosvinēja arī savu 40. dzimšanas dienu.

Jubilāre vizuāli ir moža un starojoša. Sarunā ar TVNET viņa atklāj, ka nekad nav slēpusi savu vecumu. Ieva atzina, ka labi izskatīties palīdz mīlestība un sirsnīgās attiecības ar vīru Mārtiņu un trim bērniem – Danielu, Džūliju un Jasmīnu.

Jubilejā, kas vienlaikus bija arī personālizstādes atklāšana, Ieva bija īpaši saviļņota, jo viesi ne tikai sveica jubilāri, bet vērtēja arī viņas radītos mākslas darbus. Sagaidīt izstādes viesus Ievai palīdzēja uzņēmuma «Domenikss» īpašniece Benita Sadauska. Sarunā ar TVNET Sadauska atzina, ka «Mercedes – Benz» visā pasaulē atbalsta mākslu un kultūru: «Tāpat arī Latvijā atbalstām gan klasiskās mākslas vērtības, gan jaunos māksliniekus.»

Viesu vidū bija vairāki sabiedrībā pazīstami mākslinieki, sportisti, uzņēmēji un citu jomu pārstāvji. Viņu vidū – uzņēmēja Ieva Plaude-Rēlingere, mākslinieku pāris Kaspars un Vija Zariņi, mākslinieks Aleksejs Naumovs, modes māksliniece Asnāte Smeltere, miljonārs Jānis Kols ar kundzi Mārīti, miljonārs Guntis Rāvis ar draudzeni, finansiste Ilze Jurkāne, modes māksliniece Diāna Liepniece, TV raidījumu vadītāja Maija Krištopane-Rozīte un Dagmāra Legante, politiķu pāris Sarmīte un Rihards Pīki, Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Edgars Šneps ar ģimeni, basketbola treneris Ainars Bagatskis ar sievu, kā arī Ievas un Mārtiņa Bondaru mammas un citi viesi.

Sarunā ar TVNET pēc izstādes atklāšanas māksliniece pastāstīja, ka izstādē ir apskatāmas 12 lielformāta fotogrāfijas un 15 gleznas. Fotogrāfijās attēlota Bostona, bet gleznās latviskā vide, pēc kuras, 2011. gadā dzīvojot un mācoties Amerikā «School of Museum of Fine Arts», Ieva tik ļoti ilgojusies. «Mana personālizstāde ir kā dāvana visiem maniem draugiem, kā arī man pašai dzimšanas dienā,» viņa piebilst.

Visus izstādē apskatāmos mākslas darbus Ieva radījusi, iedvesmojoties no savas ģimenes. «Tā kā man iet dzīvē, tas arī atspoguļojas un redzams manos darbos. Es gribēju radīt priecīgus darbus, lai ikvienu pārņem patīkamas sajūtas.

Man gribas radīt mākslu, par ko cilvēki priecājas.

Liels prieks, ka uz izstādi bija atnācis arī mans pasniedzējs, Mākslas akadēmijas rektors Aleksejs Naumovs. Pie viņa rakstīju gan bakalaura darbu, gan tagad strādāju pie maģistra darba,» stāsta Ieva Bondare. Māksliniece ļoti lepojas ar savu kuplo ģimeni, kura atbalsta Ievas mākslinieciskās izpausmes. «Bez ģimenes un vistuvāko cilvēku atbalsta jau nekas nebūtu,» viņa nosaka.

Komentāri (94)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu