Vācijas futbola izlase PK astotdaļfinālā pārliecinoši uzvar Angliju (100)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules kausa (PK) izcīņas ceturtdaļfinālā svētdien iekļuva Vācijas futbola valstsvienība, kas 1/8 fināla mačā ar 4:1 (2:1) pārliecinoši uzvarēja principiālo pretinieci Anglijas izlasi. Divus vārtus vāciešiem otrajā puslaikā trīs minūšu laikā guva Tomass Millers.

Pirmais puslaiks aizritēja ātrā un aizraujošā cīņā ar daudzām vārtu gūšanas izdevībām. Spēles pirmā pusstunda labāk izdevās Vācijas izlasei, kura izvirzījās vadībā ar divu vārtu pārsvaru.

Vispirms mača 20. minūtē Miroslavs Kloze uzvarēja divcīņā ar Anglijas izlases aizsargu Apsonu un no vārtu priekšas pārspēja Deividu Džeimsu.

Vācijas izlase pēc gūtajiem vārtiem nemazināja spiedienu uz pretinieku vārtiem un par to tika atalgota 12 minūtes vēlāk, kad pārsvaru rezultātā dubultoja Lukašs Podoļskis.

Šķiet, tas sadusmoja Anglijas futbolistus, kuri visiem spēkiem centās atspēlēties. Spēles 37. minūtē pēc labas Anglijas izlases kapteiņa Stīvens Džerārda piespēles pie Vācijas izlases vārtiem augstāk par visiem lēca Apsons un atguva vienus vārtus.

Turpinājumā Anglijas izlases pussargs Frenks Lampards ar spēcīgu sitienu guva arī otros vārtus, bet ne mača galvenais tiesnesis Horhe Larionda, ne līnijtiesneši tos kļūdaini neieskaitīja. Pēc Lamparda sitiena bumba vispirms atsitās pret vārtu pārliktni un šķērsoja vārtu līniju pilnībā.

Otro puslaiku Anglijas futbolisti iesāka ļoti aktīvi un izveidoja vairākus labus vārtu gūšanas momentus, bet pietrūka veiksmes uzbrukumu noslēgumos.

Labāko izdevību neizmantoja Lampards, kura izpildītais soda sitiens ārpus pretinieku soda laukuma robežām atdūrās pret Vācijas izlases vārtu pārliktni.

Anglijas izlases uzbrukumi pavēra Vācijai labas izdevības doties pretuzbrukumos un vienā no tiem pēc skaistas saspēles Millers guva trešos vārtus Vācijas izlases labā.

Dažas minūtes vēlāk Vācijai izdevās vēl viens lielisks pretuzbrukums un pēc Mesuta Ezila izrāviena pa laukuma kreiso malu un sekojošas piespēles atkal precīzs bija Millers.

Mača atlikušajā laikā abas izlases varēja gūt pa vārtiem, taču spēles rezultāts vairs nemainījās.

Vācija - Anglija 4:1 (2:1)

Vārtu guvēji: Miroslavs Kloze 20', Lukašs Podoļskis 32', Tomass Millers 67', 70'; Metjū Apsons 37'

Svētdien plkst. 21.30 pēc Latvijas laika Johannesburgā laukumā dosies Argentīnas un Meksikas valstsvienības vēl vienā astotdaļfināla mačā. Tieši šī dueļa uzvarētāja būs Vācijas izlases pretiniece ceturtdaļfinālā nākamajā sestdienā.

Vācijas izlases sastāvs: Manuels Neuers, Arne Frīdrihs, Pērs Mertezakers, Filips Lāms, Žeroms Boatengs, Sami Kedira, Bastians Švainštaigers, Mesuts Ezils (Stefans Kīslings 83.min.), Tomass Millers (Pjotrs Trohovskis 72.min.), Lukašs Podoļskis, Miroslavs Kloze (Mario Gomess 72.min.).

Anglijas izlases sastāvs: Deivids Džeimss, Glens Džonsons (Šons Raits Filipss 87.min.), Ešlijs Kouls, Džons Terijs, Metjū Apsons, Gerets Berijs, Frenks Lampards, Stīvens Džerārds, Džeimss Milners (Džo Kouls 64.min.), Veins Rūnijs, Džermeins Defo (Emīls Heskijs 72.min.)

Komentāri (100)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu