Francijai Pasaules kausa izcīņa beidzas ar zaudējumu DĀR (69)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

FIFA Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīrs jau grupu turnīrā otrdien noslēdzās iekšējo problēmu nomocītajai Francijas futbola valstsvienībai, kas A apakšgrupas trešās kārtas spēlē ar rezultātu 1:2 (0:2) zaudēja sacensību rīkotājiem Dienvidāfrikas Republikai. No A grupas 1/8 finālam kvalificējās Meksika un Urugvaja.

Otrajā A apakšgrupas trešās kārtas spēlē Urugvaja ar rezultātu 1:0 (1:0) pārspēja Meksiku, nodrošinot pirmo vietu grupā.

Lai Francija vai DĀR kvalificētos finālturnīram, tām vajadzēja izcīnīt pārliecinošu uzvaru un cerēt, ka Meksika ar Urugvaju nenospēlēs neizšķirti.

Francijas izlasē šajā mačā nespēlēja ne tikai no komandas atskaitītais Nikolā Anelka, bet arī kapteinis Patriss Evrā, kurš nedēļas nogalē publiski iesaistījās konfliktā ar vienības fiziskās sagatavotības treneri Robēru Duvernu.

Francijas un DĀR spēlē pirmajās desmit minūtēs Francijas izlase kontrolēja notikumus laukumā, un viņiem arī piederēja teritoriālais pārsvars, bet reālu izdevību gūt vārtus nevienai komanda nebija.

Par spīti Francijas pārsvaram pirmos vārtus spēlē guva DĀR valstsvienība. 22.minūtē pēc Siphives Čabalalas izpildītā stūra sitiena soda laukumā visaugstāk uzlēca DĀR aizsargs Bongani Humalo un guva vārtus.

Pavērsiens spēlē notika 28.minūtē, kad Joans Gurkufs leca gaisa divcīņā ar Makbetu Sibaju un ar elkoni trāpīja viņam pa seju. Tiesnesis jaunajam franču talantam uzreiz parādīja sarkano kartīti, atstājot francūžus mazākumā.

Savukārt nedaudz vēlāk, 37.minūtē, pēc neveiksmīgas Francijas izlases spēlētāju darbības soda laukumā visātrāk noreaģēja Katlego Mphela un guva vārtus, panākot jau 2:0 DĀR labā.

Pēc pāris minūtēm laba iespēja gūt vārtus bija Frankam Riberī, bet viņa sitienu vārtos akrobātiskā lēcienā atvairīja DĀR izlases vārtsargs Monēbs Josefs. Pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 2:0 DĀR valstsvienības labā. Francijas izlases spēli ļoti ietekmēja strīdīgais Gurkufa noraidījums, pēc kura iniciatīvu laukumā pārņēma DĀR izlase.

Jau otrā puslaika sākumā lieliska iespēja gūt savas komandas trešos vārtos bija Katlego Mphelam, bet viņa sitiens atsitās pret vārtu stabu.

55.minūtē laukumā Sisē vietā devās Tjerī Anrī, kurš līdz ar to atkārtoja Fabjēna Bartesa rekordu. Abi šie futbolisti ir aizvadījuši 17 spēles Francijas izlases sastāvā Pasaules kausa finālturnīros.

Spēles 70.minūtē Francijas izlasei izdevās vienus vārtus atgūt. Pēc lieliska Riberī reida pa labo malu Florānam Maludā atlika tikai ieripināt bumbu tukšos vārtos.

Tomēr līdz mača beigām rezultāts tā arī nemainījās. Tomēr, kā izrādījās, DĀR izcīnītā uzvara nebija pietiekoši pārliecinoša, lai tā kvalificētos astotdaļfinālam. Līdz ar to pirmo reizi vēsturē mājinieki nav kvalificējušies Pasaules kausa izslēgšanas cīņām.

Francijas izlases sastāvs: Igo Lorī, Bakarī Saņa, Viljams Galā, Sebastjans Skilači, Gaels Klišī , Alū Diarā (Sidnijs Govū, 82.min.), Abū Diabī, Andrē-Pjērs Žignaks (Florāns Maludā 46.min.), Joans Gurkufs, Franks Riberī, Džibrils Sisē (Tjerī Anrī 55.min.).

DĀR izlases sastāvs: Monēbs Josefs, Anele Ngcongca (Sibonsio Gaha 55.min.), Ārons Mokoena, Bongani Humalo, Cepo Masilel , Stīvens Pinārs, Makbets Sibaja, Tandujiss Hudoni (Teko Midiss, 77.min.), Siphive Čabalala , Bernārs Pārkers (Sijabonga Nomvets 68.min.), Katlego Mphela.

Urugvaja - Meksika 1:0 (1:0)

Tikmēr spēle starp Meksikas un Urugvajas izlasēm sākās bez izteikta kādas komandas pārsvara. Laba iespēja atklāt rezultātu jau sestajā minūtē bija Urugvajas valstsvienības uzbrucējām Luisam Suaresam, kuram izdevās apskriet Meksikas izlases vārtsargu Oskaru Peresu, bet Nīderlandes kluba Amsterdamas ''Ajax'' uzbrucējs nespēja raidīt bumbu vārtos.

Laukumā turpinājās atklāta spēlē, un 22.minūtē ar lielisku sitienu no aptuveni 30 metriem pa vārtu pārliktni trāpīja Meksikas izlases pussargs Andress Gardado.

Pirmā pusstunda laukumā tika spēlēta ātrā tempā. Izdevības bija abām valstsvienībām, bet neviena komanda nespēja tās izmantot.

Uz puslaika beigām spēles temps manāmi kritās, tomēr 43.minūtē pēc centrējuma no labās malas vārtus ar galvu guva viens no Urugvajas izlases līderiem Luiss Suaress . Puslaiks noslēdzās ar rezultātu 1:0 Urugvajas izlases labā par spīti tam, ka Meksikas valstsvienībai pirmajā puslaikā piederēja teritoriālais pārsvars.

Otrais puslaiks uzsākās bez izteikta kādas komandas pārsvara. Urugvajas izlase vairāk kontrolēja bumbu, bet Meksikas izlases uzbrukumi bija nedaudz bīstamāki.

Ap 60.minūti spēles temps ievērojami kritās. 65.minūtē pēc lieliskas Berrera piespēles laba iespēja gūt vārtus bija Fransisko Rodrigess, bet Meksikas izlases aizsargs ar galvu sita garām vārtiem.

Līdz mača beigām rezultāts tā arī nemainījās, kas nozīmē, ka astotdaļfinālam kvalificējušās abas vienības. Trijās spēlēs Urugvaja izcīnīja septiņus punktus, Meksika un DĀR tika pie četriem punktiem, bet Francija turnīru noslēdza ar vienu punktu.

Astotdaļfinālā Urugvaja spēkosies ar B grupas otro spēcīgāko komandu, bet Meksika ar B grupas uzvarētājiem.

B grupas kopvērtējumā šobrīd Argentīnai ir seši punkti, Grieķijai un Dienvidkorejai ir pa trim punktiem, bet Nigērijas izlase pie punktiem nav tikusi. Pēdējā kārtā Nigērija tiksies ar Dienvidkoreju, bet 2004.gada Eiropas čempionvienība Grieķija spēkosies ar Argentīnu.

Urugvajas izlases sastāvs: Fernando Muslera. Maksimiljano Pereira, Djego Lugano, Maurisio Viktorino, Horhe Fukile, Ehidio Arevalo Rioss, Djego Peress, Alvaro Pereira ( Andress Skoti 77.min), Djego Forlans, Luiss Suaress (Alvaro Fernandess, 85.min.), Edinsons Kavani.

Meksikas izlases sastāvs: Oskars Peress, Rikardo Osorio, Fransisko Rodrigess, Ektors Moreno (Israels Kasto 57.min.), Karloss Salsido, Gerardo Torrado, Rafaels Markess, Andress Gardado (Pavlo Berrera, 46.min.), Džovani dos Santoss, Kvatemoks Blanko (Havjers Ernandess 63.min), Giljermo Franko.

Komentāri (69)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu