"Rīgas satiksme" izmaksās kompensācijas cietušo bērnu vecākiem (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" vienojusies par kompensāciju izmaksu ar ugunsdzēšamā aparāta putu dēļ cietušo bērnu vecākiem, informēja "Rīgas satiksmes" preses sekretārs Viktors Zaķis.

Šā gada 6.martā 38.maršruta autobusā notika negadījums, kad nezināmas trešās personas prettiesiskas rīcības rezultātā nostrādāja ugunsdzēšamais aparāts un salonā izplūda ugunsdzēšamā viela, traumējot divus bērnus.

Saistībā ar šo negadījumu "Rīgas satiksme" saņēma pretenzijas no cietušajiem par materiālo zaudējumu un morālo kaitējumu, kas nodarīts vecākiem un diviem viņu bērniem.

Izvērtējot iesniegtos dokumentus, "Rīgas satiksme" ir atzinusi tos par juridiski pamatotiem un noslēgusi vienošanos par kompensācijas izmaksu. Kompensācijas apmērs ir konfidenciāla informācija, kas pēc abpusējas vienošanās nav izpaužama trešajām personām, norādīja Zaķis.

Partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) Rīgas domes frakcija iepriekš pauda uzskatu, ka "Rīgas satiksmes" attieksme pret no ugunsdzēsības aparāta putām cietušajiem bērniem esot klaji ciniska.

Kā norāda PS, kopējā prasības summa, kuru saskaņā ar 26.aprīlī iesniegto pretenziju tika pieprasīts izmaksāt cietušo Ksenofontovu ģimenei, bija 10 050 lati. Šo summu veidojuši zaudējumi saistībā ar bērnu ārstēšanos un rehabilitāciju 5050 latu apmērā, kā arī tika pieprasīta kompensācija par nodarīto morālo kaitējumu 5000 latu apmērā.

Sarunu laikā cietušajiem no "Rīgas satiksmes" puses ticis piedāvāts vienoties par 500 latu kompensāciju, pēc neilgas vilcināšanās paaugstinot šo likmi līdz 800 latiem. Izlīgumam piedāvātā kompensācijas summa ģimenei nav bijusi pieņemama, jo tā nesegtu visus bērnu ārstēšanai un rehabilitācijai nepieciešamos izdevumus, iepriekš informēja PS.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu