Bērnu žurnāla «Zīlīte» redaktors izdod jaunu grāmatu (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izdevniecība «Liels un mazs» laidusi klajā jaunu Māra Runguļa grāmatu bērniem «Nekrietnais Alfrēds» ar mākslinieka Reiņa Pētersona ilustrācijām, informēja izdevniecības pārstāve Zane Jauja. Runguļa garstāsts «Nekrietnais Alfrēds» ir domāts vidējā skolas vecuma bērniem.

Grāmatas varoņi ir nejaukais večuks Alfrēds, viņa konkurents - palaidnīgais puika Eduards, romantiskā kaza Grieta un virkne citu personāžu, ko lieliskās ilustrācijās atveidojis Pētersons, grāmatu mākslas konkursa «Zelta ābele» Gada mākslinieka titula ieguvējs un divu «Lielā Kristapa» balvu laureāts.

«Liels un mazs»

«Nekrietnais Alfrēds»
«Nekrietnais Alfrēds» Foto: publicitātes

Taču tad mājā ierodas zēns Eduards, kurš vasaras brīvdienās atsūtīts pie vectēva, lai Rīgas kaimiņiem ātrāk aizmirstos viņa nedarbi, laukos ir garlaicīgi. Kad viņš pamana Alfrēdu, sākas slepena cīņa, un vasara uzreiz kļūst interesanta.

Grāmatas autors Rungulis ir lasītāju iemīļots pusaudžu rakstnieks un dabai veltītā bērnu žurnāla «Zīlīte» galvenais redaktors. Viņš ir arī skaitāmpantu un šausmu stāstu vācējs un izdevējs. Rungulis daudzkārt guvis «Bērnu žūrijas» atzinību un ir pats pirmais Jāņa Baltvilka balvas laureāts.

«Nekrietnajā Alfrēdā» autors savus vērojumus dabā un lauku ikdienā pasniedz ar grotesku krāsu sabiezinājumu - un tie patiesībā izrādās ļoti tuvi realitātei, kurā lauku vecīši ne vienmēr ir viedi, baltbārdaini dabas pazinēji un zemes kopēji, kas nodod mazdēliem savu amatu un darba tikumu. Bet visvairāk laukos trūkst tieši mazdēlu.

Izdevniecības «Liels un mazs» grāmatas par zemāku cenu iespējams iegādāties izdevniecības mājas lapā www.lielsmazs.lv, kā arī visos lielākajos grāmatu veikalos, galerijā «Istaba» Rīgā, Kr. Barona ielā 31A, specializētajā bērnu grāmatu veikalā «Grāmatu karuselis» T/C Spice, bērnu preču veikalā muki.lv, Lāčplēša ielā 10, interneta veikalā www.gramatas24.lv un citur.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu