Serbija vairākumā pieveic Vācijas futbolistus (40)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Brīdinājumiem bagātā FIFA Pasaules kausa (PK) izcīņas D apakšgrupas otrās kārtas spēlē Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) piektdien uzvaru izcīnīja Serbijas valstsvienība, kas, spēlējot vairākumā, ar rezultātu 1:0 (1:0) pieveica Vācijas izlasi. 2008. gada Eiropas čempionāta fināliste 10 spēlētāju sastāvā palika jau 37. minūtē.

Spēles sākumā ritēja asa cīņa, jo mača galvenais soģis 22 minūšu laika četras reizes spēlētājus sodīja, piešķirot tiem dzeltenās kartiņas (pa divām katrā komandā).

Mača arbitrs - spānis Alberto Undiano bija viena no redzamākajām personām laukumā arī turpinājumā. 37. minūtē viņš parādīja otro dzelteno kartiņu Vācijas izlases poļu izcelsmes uzbrucējam Miroslavam Klozem, kam līdz ar to spēle bija beigusies, un būs jāizlaiž nākamais mačs ar Ganu.

Uzreiz pēc minūtes serbu pussargs Milans Jovanovičs no vārtu priekšas pēc teicamas partnera piespēles izvirzīja vadībā savu komandu, atklājot mača rezultātu - 1:0. 

Pirmā puslaika kompensācijas laikā "VfB Stuttgart" kluba pussargs Sami Kedira varēja panākt izlīdzinājumu, taču viņa sistā bumba trāpīja pa vārtu pārliktni.

Otrā puslaika sākumā vairāk uzbruka vācieši, īpaši aktīvs bija Lukašs Podoļskis, kurš izdarīja divus bīstamus sitienus, tomēr bumba vārtu līniju nešķērsoja. 

59. minūtē savā soda laukumā tīši ar roku bumbu skāra Serbijas izlases aizsargs Nemanja Vidičs, par ko tiesnesis nozīmēja 11 metru soda sitienu un piešķīra dzelteno kartiņu. Soda sitienu devās izpildīt Podoļskis, bet viņa un vārtsarga Vladimira Stoikoviča divcīņā pārāks bija serbs.

Lai arī spēles atlikušajā daļā Serbijas futbolistiem bija labākas izdevības palielināt pārsvaru, nekā vāciešiem panākt neizšķirt, mača rezultāts vairs nemainījās.

Serbija - Vācija 1:0 (1:0)

Vārtu guvēji: Milans Jovanovičs 38'

Par spēles labāko spēlētāju tika nosaukts Stoikovičs.

Alberto Undiano kopumā šajā mačā piešķīra deviņas dzeltenās kartiņas, no kurām piecas Vācijas nacionālajai komandai.

D grupas kopvērtējumā Vācijai, Serbijai un Ganai ir pa trīs punktiem, bet Austrālija punktus nav nopelnījusi.

Kā ziņots, pirmajā D apakšgrupas spēlē Vācija ar 4:0 sagrāva Austrāliju, bet Serbija 0:1 piekāpās Ganas futbolistiem.  

Pēdējo spēli grupu turnīrā Vācija aizvadīs 23. jūnijā, tiekoties ar Ganu, savukārt Serbija tajā pašā vakarā spēlēs pret Austrāliju.

PK grupu turnīra cīņas noslēgsies 25. jūnijā, bet fināls gaidāms 11. jūlijā.

Komentāri (40)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu