Uzbekistāna steidz palīdzēt bēgļu straumei

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzbekistānas varasiestādes pirmdien cenšas nodrošināt pārtiku, ūdeni un medicīnisko palīdzību desmitiem tūkstošiem bēgļu, kas šajā valstī meklē patvērumu no vardarbīgajiem nemieriem Kirgizstānā, novēroja ziņu aģentūras AFP reportieris.

Bēgļiem pajumte tiek piedāvāta skolās, rūpnīcās un citās pieejamās ēkās, bet virs abu valstu robežas patrulē militārie helikopteri.

Bēgļu skaitīšana un reģistrēšana vēl nav beigusies, tādēļ precīzs viņu skaits nav zināms, taču dažas uzbeku amatpersonas norādījušas, ka tas varētu pārsniegt 100 000 cilvēku.

Kā pastāstīja kāds vietējais iedzīvotājs, nakts laikā ieradušies daudzi bēgļi - gan etniskie uzbeki, gan tadžiki.

Nemieros dzīvību zaudējuši jau 117 cilvēki

Jau ziņots, ka kopš ceturtdienas vakara Kirgizstānas dienvidu daļā valda vardarbīgas sadursmes, kas līdz šim laupījušas dzīvību jau 117 cilvēkiem, bet vēl vairāk nekā 1485 guvuši ievainojumus.

Nekārtības, kas ceturtdienas vakarā Kirgizstānas dienvidu galvaspilsētā Ošā aizsākās ar kirgīzu un uzbeku jauniešu grupu kautiņu, drīz pārauga ielu cīņās, naidīgajām pusēm ķeroties pie akmeņiem, nūjām, arī šaujamieročiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu