Seksa skandāla dēļ atstādināti 11 ASV Slepenā dienesta darbinieki (14)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Slepenais dienests atstādinājis no amata 11 aģentus, kas pavadīja ASV prezidentu Baraku Obamu vizītē Kolumbijā un ierauti aizvien pieaugošajā seksa skandālā.

Izmeklēšana tiek veikta arī par skandālā iesaistītām piecām militārpersonām, kuriem noteikts aizliegums pamest armijas barakas.

Aģenti apsūdzēti prostitūtu pakalpojumu pirkšanā Karību jūras kūrortpilsētā Kartagenā, kur nedēļas nogalē stingros drošības apstākļos notiek Amerikas valstu samits.

«Šo apsūdzību rakstura un dienesta ieturētās politikas, nepaciešot reglamenta neievērošanu, dēļ Slepenais dienests atstādinājis šīs personas no saviem pienākumiem, nosūtījis viņus atpakaļ uz dienesta vietu un aizstājis viņus ar citu Slepenā dienesta personālu,» paziņoja ASV Slepenā dienesta direktora vietnieks Pols Morisejs.

Skandālā ierautie aģenti nosūtīti atpakaļ uz Vašingtonu, kur viņus sestdien nopratināja aģentūras iekšējās izmeklēšanas dienests.

«Visi 11 darbinieki uz laiku atstādināti no pienākumu veikšanas. Tā ir standarta procedūra, kas ļauj mums veikt pilnu un rūpīgu izmeklēšanu šajās apsūdzībās,» sacīja Morisejs.

Kā vēsta laikraksts «The Washington Post», Kartagenā pirms samita izvietotie aģenti pirkuši vietējo prostitūtu pakalpojumus. Skandāls izcēlies, kad viens no aģentiem nav samaksājis prostitūtai par pakalpojumiem, bet viņa vērsusies policijā.

Prostitūcija Kolumbijā ir legāla, taču seksa pakalpojumu pirkšana ir ASV Slepenā dienesta reglamenta pārkāpums, jo šāda rīcība varētu aģentiem radīt šantāžas un izspiegošanas risku, kā arī dotu iespēju ienaidniekam iekļūt drošības perimetrā.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu