Negaiss, kas pietuvojies Latvijai, Polijā gāzis kokus (94)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pērkona negaiss, kas no dienvidrietumiem ir pietuvojies Latvijai, dažas stundas agrāk Polijas ziemeļos atnesa vētru, kas gāza kokus un sabojāja jumtus, kā arī krusu ar diametru līdz trim centimetriem, liecina dati no Eiropas bīstamo laikapstākļu datubāzes.

Tas gan nenozīmē, ka arī Latvijā negaiss noteikti atnesīs vētru un lielu krusu, taču šāda iespēja pastāv, skaidro sinoptiķi. Visticamāk, ka vētra un krusa skars tikai dažus rajonus, savukārt stiprs lietus var skart lielāku Latvijas daļu.

Prognozes liecina, ka stiprākais lietus gaidāms Kurzemē. Negaiss vēlā piektdienas vakarā vai naktī uz sestdienu gaidāms arī Rīgā, tas var būt spēcīgs. Kā vēstīts, vispirms - jau ap plkst.19 - negaiss sasniegs Liepājas apkaimi, vēlāk tas virzīsies tālāk uz ziemeļaustrumiem.

Piektdienas vakarā atsevišķs mazāks negaisa mākonis izveidojies arī virs Latgales. Tas nes stipras lietusgāzes, bet nav ziņu par krusu vai vētru.

Komentāri (94)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu