Iluzionistu festivāls «Abrakadabra» sola pārsteigumus (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

4. starptautiskais iluzionistu festivāls «Abrakadabra» Jūrmalā notiks 9. un 10. jūnijā. Festivāla jaunums būs «Mikromaģijas Galā šovs», kas notiks 9.jūnijā plkst. 19.30 «Hotel Jūrmala Spa» telpās. Šo pasākumu vadīs un arī ar saviem priekšnesumiem pārsteigs iluzionists Topass no Vācijas, kurš ir viens no šobrīd pieprasītākajiem māksliniekiem.

Festivāls katru gadu savus skatītājus pārsteidz ne tikai ar mākslinieku klāstu, bet arī ar programmu, un šovasar «Abrakadabra» saviem skatītājiem piedāvās jau trīs pasākumus.

Krāšņa un interesanta festivāla programma būs baudāma arī 10.jūnijā, jo plkst. 12 Dzintaru koncertzālē skatītāji varēs priecāties un just līdzi Eiropas un Krievijas jaunajiem burvju māksliniekiem, kuri savus brīnumu jaunievedumus un trikus demonstrēs burvju cīņās jeb iluzionistu sacensību šovā, savukārt plkst. 19 Dzintaru koncertzālē notiks festivāla Galā šovs.

Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Tāpat katru vakaru «Abrakadabra» rīkos dienas noslēguma pasākumu, kurā skatītāji varēs tikties ar ārvalstu iluzionistiem. Pirmais vakara pasākums notiks Jūrmalā, un tas būs ieturēts latviešu tradīcijās, savukārt otrais vakars tiks aizvadīts Rīgā, klubā «Kino», kas būs veltīts kino tēmai, līdz ar to būs arī šai tēmai veltīti triki.

Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Papildus programmai, kas tiek piedāvāta skatītājiem, festivāla laikā notiks arī profesionāļiem veltīti semināri un meistarklases. Ievērojot to, ka iluzionisms nereti iet roku rokā arī ar zinātni, ķīmiķu burvestību spējas ārvalstu iluzionistiem atklās Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātes studenti Mihails un Artūrs.

Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

«Starptautiskais iluzionistu festivāls «Abrakadabra» ir mūsu sirdslieta un svētki, tādēļ ceram, ka arī skatītājiem ik gadu šis festivāls ir kā svētki. Katru gadu festivālā mēģinājām piedāvāt kādu spožu Lasvegasas zvaigzni, bet šogad visi mūsu šova dalībnieki ir lielas zvaigznes, kas uzstājušās vai arī joprojām vēl uzstājas Lasvegasā. Šogad meistari pārstāvēs sirreālo iluzionisma mākslu, jo vēlamies skatītājam likt domāt līdzi,» saka iluzioniste un festivāla organizatore Dace Pecolli.

Neredzētus trikus ar sešām rokām festivālā rādīs burvju māksliniece Alana, savukārt iluzionists Duo Vlads demonstrēs priekšnesumus, kas tiks izpildīti ar kājām, bet iluzionists Rafaels no Beļģijas savā šova pārvērtīsies gan par vampīru, kurš savu asistenti pārdalīs uz pusēm, gan arī smīdinās skatītājus ar parodiju trikiem.

Festivāla rīkotāji būs padomājuši arī par bērniem, kuriem interesanti un saistoši šķitīs Itālijas meistara priekšnesumi ar milzu ziepju burbuļiem, kas pārsteigs ar krāsu dažādību.

Jau trešo gadu starptautiskajā iluzionistu festivālā «Abrakadabra» uzstāsies un skatītājus izklaidēs ekstrēmā iluzionisma meistars Ārons Krovs no Beļģijas. Šogad viņš uz Latviju ved šovu, kurā kopā ar kādu no skatītājiem spēlēs «krievu ruleti» ar nažiem.

Par priekšnesumiem rūpēsies arī paši festivāla rīkotāji - Enriko un Dace Pecolli.

Biļetes uz 4. starptautisko iluzionistu festivālu «Abrakadabra» var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu