Mārtiņš Ruskis: Es negribu rakt grāvjus (146)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Mārtiņš Ruskis (20) ir TV muzikālā realitātes šova «OKartes skatuve» veterāns, jo šovā viņš dzīvo jau septiņus mēnešus. Pirmajā šovā muzicēja grupas «4 vēji» sastāvā. Puisis ar samtaino balss tembru dzimis Cēsu pusē. Izmēģinājis rakt zemi, skaldīt malku, braukt ar traktoru, sapratis, ka lauku darbi nav priekš viņa, un devies uz galvaspilsētu, iekarot Latvijas šovbiznesu.

Šonedēļ aprit 28. nedēļa, kopš piedalies muzikālajā realitātes šovā. Tu dzīvo citā realitātē?

Ja man šobrīd kāds pajautātu, kur ir tavas mājas, kur tu dzīvo, es nevarētu atbildēt uz šo jautājumu. Pusgadu nodzīvojot «OKartes skatuves» dzīvoklī, šo vietu jau automātiski saucu par savām mājām. Jā, tā var teikt, ka dzīvoju citā realitātē, jo šovā ir pavisam cita pasaule, citi noteikumi un apstākļi. It kā tā pati dzīve, kas ikdienā ārpus šova, bet ir dažādas nianses. Diendienā taču nedzīvotu kopā ar 11 dažādiem cilvēkiem.

Kur tev šova dzīvoklī patīk uzturēties, kur jūties visērtāk?

Man ļoti patīk VIP istaba, jo tur ir tāds «mieriņš», tur var no visa atpūsties, bet šo telpu var apdzīvot tikai koncerta uzvarētājs. Ērti jūtos arī lielās istabas, kas savienota ar virtuvi, dīvānā. Tur bieži vien apsēžos, lai pavērotu no malas citus šova dalībniekus.

Vai, pastāvot konkurencei, jo šova dalībnieki savā starpā sacenšas par galveno lomu mūziklā, tev ir draugi?

Šeit gribot negribot mēs visi kļūstam par draugiem. Man nav tā bijis, ka kāds no dalībniekiem būtu kļuvis par ienaidnieku. Taču, kad beigsies šovs, noteikti kontaktēšos ar Antru Stafecku, Sabīni Berezinu un viennozīmīgi Kristapu Pujātu. Šie ir mani trīs labākie draugi šovā. Noteikti tikšos arī ar Martu Ritovu.

Pastāsti, kādas tev izveidojušās attiecības ar Martu. Vieni jūsu attiecības dēvē par reklāmas triku, citi nosaka, ka abu starpā tiešām uzplaiksnījušas romantiskas jūtas. Kā tur īsti ir?

Nu nekā jau tāda nav. Nekādas attiecības jau nav un nekāda skūpstīšanās nav bijusi. Es arī nedomāju, ka tuvākajā laikā kaut kas mūsu starpā varētu notikt.

Joprojām saku – nē attiecībām šovā.

Pirmkārt, attiecības šausmīgi traucē, otrkārt, te šovā nekas normāls nevar izveidoties. Tiklīdz kaut kas notiek, tā viss tiek izķidāts publiski. Man to tiešām nevajag.

Mārtiņu šovā atbalsta krustmeita Veronika.
Mārtiņu šovā atbalsta krustmeita Veronika. Foto: TVNET

Taču šova dzīvoklī abi visu laiku čubināties kopā.

Nu redz, mēs jau senāk bieži vien laiku pavadījām kopā, bet toreiz tas netika pamanīts. Līdzko Marta izšķīrās no drauga, tā mūsu kopā būšana tiek īpaši izcelta. Taču arī pirmā šova laikā kopā ēdām brokastis, kopā dzērām tēju un kafiju, bet tad tas netika izcelts un nevienam tas nelikās jocīgi. Taču tagad mūsu darbībām tiek pievērsta pastiprināta uzmanība un no tām tiek uztaisīts bums.

Es neteiktu, ka mūsu starpā ir kaut kādas jūtas, katrā gadījumā tas nav nekas nopietns. Mēs vienkārši esam raksturā ļoti līdzīgi – spītīgi un dzēlīgi, turklāt dzimuši vienā gadā un mēnesī.

Tātad bučošanos un gultas ainas šova vērotāji no jums nesagaidīs?

Nē, nē, to no manis nesagaidīs. Par seksu varu 100% garantēt, ka tā nebūs, domāju, ka nebūs arī bučošanās. Lai arī esam gulējuši vienā gultā, nekur nav teikts, ka tāpēc mūsu starpā kaut kam ir jābūt.

Vai Martai vari uzticēt savus noslēpumus?

Nē, savus noslēpumus neuzticu daudziem cilvēkiem. Man ir viena uzticamības persona, kurai varu pilnībā uzticēties.

Es nedomāju, ka šovs būtu tā vieta, kur dalīties ar saviem noslēpumiem.

Lai arī man nav tādu lielo noslēpumu. Neesmu neko slēpis. Vienmēr par sevi esmu visu pateicis.

Ja nepiedalītos TV šovā, noteikti ar Martu tā arī nekad nesadraudzētos?

Jā, tā arī noteikti būtu. Ar Martu iepazinos jau pirms šova kādā konkursā, kurā es «novinnēju». Taču, kā vēlāk uzzināju šovā, es sākumā Martai ļoti neesmu paticis. Tikai pēc pāris nedēļām, dzīvojot TV šovā, Marta atzinās, ka ir par mani mainījusi domas. Es laikam esmu tāds cilvēks, kas no pirmā skatiena neliekas simpātisks. Taču ļoti bieži, mani iepazīstot, cilvēkiem mainās par mani viedoklis.

Esi iepazinies arī ar Martas kuplo ģimeni?

Jā, esmu runājies ar Martas mammu. Es parasti meiteņu mammām patīku. Pēc pirmā šova noslēguma mums visiem dalībniekiem bija ballīte pie Martas mājās. Tad arī iepazinos ar Martas ģimeni – vecākiem un brāļiem.

Kādas sievietes tev patīk – tumšmates vai gaišmates?

Lielākoties man vienmēr patikušas tumšmates, kuras ir par mani mazākas augumā. Tādas meitenes man vienmēr krīt acīs. Es neteiktu, ka Marta bija manā gaumē.

Tu šovā īpaši podus negāz, nekaujies, nelieto alkoholu, emocijas kontrolē.

Jā, es esmu ļoti apzinīgs jau no bērnības. Es nevaru pieļaut gan sevis, gan skatītāju dēļ, ka uz skatuves uzkāptu tādā stāvoklī, ka acis vairs nerāda. Ja man nākamajā dienā ir koncerts, iepriekšējā vakarā nekādas ballītes. Īstenībā tā ir sevis audzināšana.

Man nepatīk nenopietna attieksme pret darbu. Lai kaut ko sasniegtu, ir jābūt pareizai attieksmei. Es negribu rakt grāvjus, vēlos pelnīt naudu ar to, kas man patīk. Man nekad nav paticis darīt fizisku darbu, tāpēc arī esmu izvēlējies iet savu ceļu.

Tavas dzimtās mājas ir Straupē, tad jau lauku darbi, dārza rakšana un ravēšana nav sveša?

Jā, lauku darbus labi esmu iepazinis. Protu gan malku skaldīt, gan zemi varu uzrakt piemājas dārziņā. Mierīgi varu nozāģēt pat kādu koku mežā un protu arī ar traktoru braukt. Taču, to visu izmēģinot, sapratu, ka tas nav priekš manis.

Tev ir liela ģimene?

Jā, man ir trīs brāļi, bet es vienīgais esmu saistīts ar mūziku.

Man ir ļoti jauka mamma. Viņai nav klājies viegli, viena pati audzinājusi četrus dēlus.

Taču mamma vienmēr ir ticējusi manam talantam un atbalstījusi. Lai arī tā nauda, cik bija, tik bija, bet mamma vienmēr atrada iespēju, kā man aizbraukt un piedalīties dziesmu konkursos. Pēdējo gadu laikā materiāli mani atbalsta brālis Kārlis. It īpaši tagad, kad esmu šovā un nevaru pelnīt, viņš man iegādājas gan apģērbu, gan citas šovā nepieciešamās lietas. Man palīdzējis arī krusttēvs, kurš gan ar uzvalku izlīdzējis, gan ar kāda konkursa dalības maksu.

TV šovā izpaudies ne tikai kā dziedātājs, bet esi atklājis arī savu oratora talantu, vadot pasākumus un intervējot savus šova kolēģus?

Uz šovu atnācu, lai parādītu, ka esmu daudzpusīgs. Jā, mans balss tembrs der gan TV, gan radio ēterā, kā arī varu ierunāt reklāmas. Gribētu kādreiz vadīt savu raidījumu, vai lasīt ziņas.

Ko darīsi, kad izslēgsies kameras un beigsies TV šovs?

Noteikti ierakstīšu savas dziesmas un ir plāns par savu koncertprogrammu, kas būs domāta visām Latvijas sievietēm. Šovasar jau esmu saņēmis piedāvājumus būt par kāzu vadītāju. Ar mani pēc šova viss būs kārtībā.

TV šova mīlētāju pāri - (no kreisās) Sabīne Berezina un Kristaps Pujāts, kā arī Marta Ritova un Mārtiņš Ruskis
TV šova mīlētāju pāri - (no kreisās) Sabīne Berezina un Kristaps Pujāts, kā arī Marta Ritova un Mārtiņš Ruskis Foto: TVNET

Vai tu būtu ar mieru piedalīties trešajā TV šovā.

Nekādā gadījumā nepiekristu trešo reizi piedalīties šovā, kurā atkal būs jauni spēles noteikumi un jauni dalībnieki. Man jau ir pietiekami daudz ko darīt pēc šī šova. Trešais šovs priekš manis būtu bezjēdzīgs. Tukša gaisa kulšana, un tas man nav vajadzīgs.

Komentāri (146)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu