Jau nākamgad Latvijā varētu notikt IRC posms (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Škoda

Ja izdosies iegūt finansiālu atbalstu, tad nākamā gada februārī arī Latvija un Liepāja varētu tikt iesaistīta starpkontinentāla rallija sacīkstēs «Intercontinental Rally Challenge», pretī saņemot reklāmu starptautiskos medijos un ar tūristiem piepildītas viesnīcas citādi tukšajā sezonā – ziemā.

Iespējamais šo sacensību posma rīkotājs biedrība «RA Motosport» lūdz Liepājas pašvaldību šim mērķim piešķirt 70 tūkstošus latu, ceturtdien domes Pilsētas attīstības komitejā ar šādu informāciju, lūgumu un aicinājumu nāca klajā biedrības pārstāvis Raimonds Strokšs. Pagaidām deputāti viņa teikto tikai pieņēma zināšanai, taču debatēs izteicās diezgan atbalstoši. Pēc R. Strokša teiktā, atbildi no pašvaldības viņš gaidīs līdz aprīļa beigām, savukārt lēmums, vai šādas sacensības Latvijai neies secen, tikšot pieņemts jūnijā.

Uz deputāta Jāņa Vilnīša jautājumu, ko Liepāja par šiem 70 tūkstošiem latu iegūtu, R. Strokšs atbildēja, ka tādā gadījumā pilsētas vārds tiktu iekļauts sacensību nosaukumā. Sacensības Latvijā ilgtu trīs dienas, televīzijas kanālā «Eurosport» katru dienu tiktu rādīta 26 minūšu reportāža par notikumu, bet pirms tam – 30 sekunžu vizītkarte par katru sacīkšu norises vietu. «Mēs varam piepulcēt 15 tūkstošus apmeklētāju no ārzemēm,» apgalvoja R. Strokšs. Ar tādu pašu lūgumu viņš uzrunāšot arī Ventspils domi. It kā jokojot, it kā nopietni deputāts Ivars Kesenfelds piebilda: «Būtiski, kāds būs sacensību nosaukums – vai Liepājas – Ventspils rallijs vai Ventspils – Liepājas rallijs. Galvenā vērtība ir nosaukumā.»

Atbilde R. Strokšam, kura pārstāvētā biedrība ir arī Talsu rallija rīkotāja, vēl nav dota.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu