Uļa: Neatceros, kur katru no medaļām izcīnīju (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uļjana Semjonova jeb vienkārši Uļa ir vistitulētākā basketboliste pasaulē. Tagad viņas daudzās zelta medaļas un arī basketbola kurpes, kurās šie panākumi tika sasniegti, ir apskatāmi ikvienam interesentam izstādē Rīgas Rātsnamā, informēja LNT ziņas.

Rīgas domē no šīs trešdienas, 11.aprīļa, apskatāma izstāde, kurā izstādītas «TTT» un PSRS izlases leģendārās basketbolistes Uļjanas Semjonovas izcīnītās medaļas un piemiņas lietas. Zelta medaļu ir tik daudz, ka tās spētu sajaukt arī pati Uļa.

Uļjana Semjonova izstādes atklāšanā LNT ziņām atzīst: «Labi, ka tur ir stends uztaisīts, kur ir visas desmit Eiropas čempionāta medaļas un pierakstīts, kurā valstī tās ir izcīnītas. Es godīgi teikšu - neatceros, kur kura medaļa tika izcīnīta, varbūt vien tad, ja skatītos uz gadiem. Iešu pēc tam pati un skatīšos!»

Sporta veidā, ar kuru šodien nodarbojas aptuveni 500 miljoni cilvēku, Uļa ir titulētākā spēlētāja visā plašajā pasaulē. Starp daudzajām medaļām kopā ar «TTT» un PSRS izlasi Uļai īpašas ir divas zelta godalgas - no Maskavas un Monreālas Olimpiskajām spēlēm.

«Olimpiskās spēles - uzkāpt uz augstākā pjedestāla, saprotiet, to nevar izteikt ar vārdiem, tas sportistam ir jāizjūt! Tas tiešām ir liels prieks. Žēl, dabīgi, ka man nav trešās zelta medaļas, ko varēja gūt Losandželosā, jo mēs bijām cītīgi sagatavojušās, bet politika ir politika,» uzsver Uļa.

Losandželosas Olimpiskajās spēles Padomju savienība nepiedalījās, bet apbalvojumus mūsu sportiste turpināja krāt arī pēc sportistes karjeras beigām.

Semjonova uzņemta prestižākajās basketbola slavas zālēs Springfīldā, Noksvilā un Madridē. Līdzās apbalvojumiem izstādes apmeklētāji varēs aplūkot arī aizgājušo gadu basketbola inventāru un iepazīties ar stāstu, kā meitene no Daugavpils rajona Medumiem kļuva par visas pasaules spožāko basketbola zvaigzni.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu