Aināra Rimicāna keramika Porcelāna muzejā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rīgas Porcelāna muzejā no 2010. gada 12. jūnija līdz 12. jūlijam būs apskatāma Latvijas Mākslas akadēmijas Keramikas nodaļas docenta, keramiķa Aināra Rimicāna personālizstāde „Agrā raža”. Izstādes atklāšana: 2010. gada 11. jūnijā pl. 17.00

„Agrā ražā” tiks izstādīts mākslinieka jaunākais veikums – porcelāna kāpostu raža dažādās glazūrās. Lielāka daļa izstādes darbu ir tikko svaigi veidoti un apdedzināti Ikšķiles malkas ceplī, eksperimentējot ar glazūrām un uguns mijiedarbību ar tām.

2007. gadā atklātais ar malku kurināmais aukstā apdedzinājuma ceplis jeb ''''Buro - box'''' ir pirmais starptautiskas nozīmes keramikas ceplis Latvijā. Malkas apdedzinājuma atklāta uguns piešķir keramikai īpašu šarmu, ar to var panākt interesantus, negaidītus efektus, līdz ar to veidoto darbu rezultāts pēc apdedzināšanas ir neparedzams. Ainārs Rimicāns, gatavojot „Agro ražu”, izmanto īpašas augstā apdedzinājuma glazūras: seladona zaļgano, "vērša asinis" - Ķīnas sarkano un citas. Naturālistiski izveidotie kāposti no porcelāna masas tiek pārklāti ar glazūrām dažādās koncentrācijas pakāpēs un, nodedzinot 1300°t, ir panāktas piesātinātas toņu gradācijas, pārvēršot kāpostu smalkā mākslas darbā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu