Jūrmalas koncertzālē lobēta viena kompānija? (23)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Iespējams, Jūrmalas domē tiek lobēta viena kompānija, kas cīnās par tiesībām saimniekot Dzintaru koncertzāles kafejnīcā. Par to liecina telekompānijas "TV5" rīcībā nonākuši telefonsakaru ieraksti.

Kā ziņots, domes izsludinātajā konkursā par kafejnīcas pakalpojumu sniegšanu Dzintaru koncertzālē šogad uzvarējusi firma SIA "Priority". Tas notika vēl pirms toreizējā mēra Raimonda Munkevica ("Jūrmala - mūsu mājas") apcietināšanas. Taču līgums ar "Priority" tā arī netika noslēgts, jo tam šķēršļus lika SIA "Dzintaru koncertzāle" valdes locekle, domes deputāte Marija Vorobjova. Deputāte apgalvoja, ka līgums nav izdevīgs pašvaldībai un ka to aktīvi lobējot Munkevics.

Tomēr "TV5" publiskotās telefonsarunas liecina, ka Jūrmalas domē tiekot lobēta otra pretendenta - SIA "Wanda" - intereses. Ieraksti liecina, ka šīs firmas vadītāja Valērija Sergejeva rīcībā bijusi informācija par tādiem domes lēmumiem, kas oficiāli vēl nav bijuši zināmi, tostarp par Dzintaru koncertzāles vadības maiņu un lietu kārtošanu Jūrmalas domē.

Detalizēta informācija par koncertzāles vadības maiņu

Sergejevs ir pārliecināts, ka pašreizējo SIA "Dzintaru koncertzāle" valdes priekšsēdētāju Svenu Renemani nomainīs Andrejs Kondratjuks, kurš savulaik jau vadīja Dzintaru koncertzāli.

Sergejevs arī norāda, ka par Dzintaru koncertzāles vadītāja pienākumu izpildītāju, kamēr Kondratjuks varēs atgriezties un ieņemt šo amatu, tiks iecelta Vorobjova. Vorobjova telefonsarunā sola, ka Jūrmalas dome atcels iepriekšējā konkursa rezultātus, nepieļaujot līguma slēgšanu ar SIA "Priority".

Vorobjova - medijos izskanējušais ir safabricējums

Aģentūrai LETA Vorobjova pauda uzskatu, ka medijos izskanējusī informācija ir safabricējums.

Gada sākumā Jūrmalas dome veica iepirkumu pašvaldības kapitālsabiedrības SIA "Dzintaru koncertzāle" vārdā. Bija paredzēts, ka iepirkuma procedūras uzvarētājs ieguldīs līdzekļus Dzintaru koncertzāles apsaimniekošanā un pārvaldīšanā nodotajās teritorijās, kā arī piecus gadus maksās uzņēmējsabiedrībai nomas maksu par teritoriju izmantošanu.

Iepirkumu ar "Priority" apstrīdēja "Wanda"

Lēmumu slēgt līgumu ar "Priority" Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) apstrīdēja "Wanda", lūdzot aizliegt līguma slēgšanu. IUB izskatīja sūdzību un šā gada marta beigās atļāva Jūrmalas domei minētā līguma slēgšanu ar "Priority".

Administratīvajā rajona tiesā 10.jūnijā pēc plkst.16 būs pieejams lēmums pēc sabiedrisko pakalpojumu ēdināšanas kompānijas SIA "Wanda" iesniegtā lūguma pagaidām aizliegt Jūrmalas pilsētas domei slēgt līgumu ar SIA "Priority" par restorāna, bāru un kafejnīcu pakalpojumu sniegšanu Dzintaru koncertzāles apsaimniekošanā un pārvaldīšanā esošajās teritorijās.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu