Deputāti par jebkuru darbu saņems 10 latus stundā (136)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.zz.lv

Ja Jelgavas Dome apstiprinās sagatavotos grozījumus lēmumā par atlīdzību pašvaldības amatpersonām, turpmāk deputātiem par pienākumu pildīšanu tiks maksāti 10 lati stundā, turklāt laiku, kas pavadīts, piemēram, tiekoties ar vēlētājiem, domnieki uzskaitīs paši. Tiesa, tāpat kā iepriekš maksimālā summa, ko viņi drīkstēs saņemt, būs 565 lati mēnesī pirms nodokļu nomaksas.

Otrdien mēra Andra Rāviņa iesniegto priekšlikumu mainīt deputātu samaksās kārtību bez jautājumiem apstiprināja Kultūras, izglītības un sporta komitejas locekļi. Kā skaidroja juridiskā sektora vadītājas vietniece Gunta Arnīte, izmaiņas tapušas, lai deputātiem tiktu maksāts par faktiski nostrādāto laiku.

Pašlaik noteikts, ka deputātiem (izņemot Domes priekšsēdētāju un viņa vietniekus) par darbu Domes, komiteju un komisiju sēdēs maksā 10 latus stundā, bet par citu normatīvajos aktos noteikto deputāta pienākumu pildīšanu ir konstanta mēnešalga 400 latu apmērā. Turpmāk gan par dalību sēdēs, gan citiem pienākumiem tiks maksāti 10 lati stundā, bet tāpat kā iepriekš – ne vairāk kā 565 lati mēnesī.

Kā norāda Domes preses sekretāre Līga Klismeta, domes priekšsēdētājs un abi viņa vietnieki atšķirībā no pārējiem deputātiem par tikšanos ar vēlētājiem vai citiem darba pienākumiem piemaksas nesaņem un arī turpmāk nesaņems. Grozījumi lēmumā par deputātu atalgojumu tiks veikti saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 5.panta otro daļu. Jāatgādina, ka Jelgavas Domes priekšsēdētājam fiksētā mēnešalga ir 1714, bet viņa vietniekiem – 1507 latu.

Savukārt pārējie domnieki savas ārpus Domes sēdēm nostrādātās darba stundas uzskaitīs paši, reizi mēnesī iesniedzot atskaiti Domē. Līdz ar to tikai no deputātu godaprāta atkarīgs, vai, piemēram, visas tikšanās ar vēlētājiem, par kurām tiks prasīta maksa, būs tiešām notikušas.

Komentāri (136)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu