«East 17» pievēršas rokmūzikai (15)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

1990.gados populārā britu puišu popgrupa «East 17» 2.aprīlī laidusi klajā jaunu studijas albumu «Dark Light», kurā atteikusies no tradicionālās deju un pop skaņas, dodot priekšroku rokmūzikas aranžējumiem, ziņo ārvalstu prese.

Grupa, kas no kvarteta kļuvusi par trio (grupai nav pievienojies Braiens Hārvijs (Brian Harvey)), atzīst, ka galvenās jauno dziesmu muzikālās ietekmes bijušas rokgrupas «Kings Of Leon» un «U2».

Sākotnēji albums saucies «Recharged» un tā izdošana plānota 2011.gada nogalē, taču tad grupu pameta vēl viens oriģinālā sastāva dalībnieks Bleirs Drīlans (Blair Dreelan) un albuma ierakstīšana bija jāsāk no jauna.

«Dark Light» ir piektais grupas albums un pirmais kopš 1998.gada «Resurrection».

«Albumu raksturo transatlantisks roka skanējums, kas raksturīgs tādām grupām kā Kings Of Leon un U2 un pat Braienam Adamsam un Bilijam Džoelam,» komentē grupas līderis un dziesmu autors Tonijs Mortimers (Tony Mortimer). «Tas ir drosmīgs solis. Amerikāņu rokmūzika tagad ir aktuāla, un mēs nolēmām uz to reaģēt.»

Grupa «East 17» dibināta 1991.gadā un plašāku popularitāti ieguva ar hitiem «House of Love», «Steam» un «Let It Rain». kopumā grupa pārdevusi vairāk nekā 20 miljonus ierakstu.

Deviņdesmito gadu otrajā pusē grupa beidz pastāvēt. Kopš grupas izjukšanas grupas dalībniekus piemeklējušas dažādas nelaimes, piemēram, Braiens Hārvijs ne tikai cīnījās ar narkotiku atkarību un depresiju, kura viņu divas reizes noveda līdz centieniem izdarīt pašnāvību, bet arī piedzīvoja bankrotu, vairākkārt tika piekauts un pat pamanījās nokļūt zem sava mersedesa riteņiem. Neskatoties uz visām nelaimēm un pārbaudījumiem, pēc desmit gadu klusēšanas grupa tomēr nolēma atkalapvienoties.

2006.gadā grupa uzstājās Ogres estrādē.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu