Izraēlas vēstniece vēršas pret vēstures sižetu radio «Naba» (12)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izraēlas vēstniece Latvijā Hagita Ben Jaakova vērsusies Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP) saistībā ar kāda vēstures raidījuma saturu studentu radio «Naba», kas, viņasprāt, nomelno ebrejus, ceturtdien ziņoja Latvijas Televīzija (LTV).

Vēstniece aicinājusi NEPLP veikt pasākumus, «lai šāda propaganda neturpinātos». Savukārt radio žurnālisti uzskata, ka tā ir vēršanās pret vārda brīvību.

Izraēlas vēstniecības uzmanību piesaistījis 20.marta raidījums «Tēvijas laikmets», kad studijā viesojies kāds Lapas kungs ‒ viņš savām acīm redzējis izsūtīšanu un karu un raidījumā stāstījis par piedzīvoto.

«Es visu to redzēju savām acīm, jo dzīvoju tuvu dzelzceļa stacijai. Redzēju, kā cilvēkus veda vagonos, galvenie.. bija ebreji ar nagāniem pie sāniem Vecumniekos,» sacījis Leja.

Tieši šis stāstījums izraisījis asu Izraēlas vēstniecības reakciju. Vēstulē galvenajam mediju uzraugam Aināram Dimantam Izraēlas vēstniece Latvijā Hagita Ben Jaakova raksta: «Tonis un propagandas atmosfēra pret ebreju tautu un termini, kas lietoti pārraidē, nesaskan ar Eiropas tolerances vērtībām, cīņu pret antisemītismu un rasismu. Mēs esam pārsteigti, ka nacionālais radio ļauj izteikties Robertam Klimoviča kungam un Leonardam Inkina kungam, no kuriem viens ir pazīstams kā nacistu propagandas, piemēram, grāmatas »Mein Kampf«, izplatītājs, bet otrs mēģina attaisnot Herbertu Cukuru, kurš ir pazīstams kā nacistu noziedznieks un ebreju slepkava.»

Savukārt raidījuma vadītājs Roberts Klimovičs uzskata, ka tā ir rupja, brutāla iejaukšanās konkrēta radio programmā.

NEPLP saņēmusi arī Saeimas deputāta Nikolaja Kabanova sūdzību par šo jautājumu un drīzumā plāno vienoties par atbildi gan deputātam, gan Izraēlas vēstniecībai.

«Tas bija leģionāra stāsts, es nesaskatīju nekā tāda, kas tika pārmests šajās vēstulēs,» LTV ziņām norādīja NEPLP priekšsēdētāja vietniece Aija Dulevska-Cālīte.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu