Lūsēns šovā cer atrast jaunus talantus (27)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Populārais latviešu komponists Jānis Lūsēns nav muzikālo TV šovu pretinieks. Gluži otrādi, viņš uzskata, ka ar muzikālu TV šovu palīdzību Latvijā var atklāt jaunus un spilgtus skatuves māksliniekus – gan aktierus, gan dziedātājus.

Lai arī iepriekš Jāņa Lūsēna dziesmas izpildījuši tādi izcili latviešu skatuves mākslinieki kā Igo, Zigfrīds Muktupāvels, Maija Lūsēna, Ingus Pētersons un citi, komponistam nav iebildumu, ka viņa komponētās dziesmas izpilda TV šova «OKartes skatuve» dalībnieki, kuriem nebūt nav tik liela skatuves pieredze. «

Tas jau nekas, ka manas dziesmas izpildīja jaunieši. Viņiem taču tāpat ir galva uz pleciem.

Vienam otram ir arī balss. Manas favorītes šajā šovā ir meitenes - Antra Stafecka, Marta Ritova, Sabīne Berezina un Sandija Vīgante. No puišiem savukārt man patīk Mārtiņš Ruskis ar savu samtaino baritonu,» pārdomās par jaunajām TV šova zvaigznēm dalās Lūsēns.

Populārais latviešu komponists Jānis Lūsēns sarunā ar TVNET pastāstīja, ka nav muzikālo TV šovu pretinieks. Viņš atklāj, ka Latvijā nepieciešami šādi šovi, kuri ir sava veida kastingi, kuros var atklāt talantīgus jaunos skatuves māksliniekus. «Uzskatu, ka vēl vairāk vajag organizēt šādus šovus. Pēc iespējas profesionālāk un dažādāk,» ir pārliecināts Lūsēns.

Komponists šovā jau noskatījis arī kādu no dalībniekiem, kuru nākotnē, iespējams, aicinās sadarboties uz savu vadīto muzikālo teātri «Ars Nova». «Ir bijušas ļoti nopietnas problēmas atrast lomu atveidotājus. Esmu vienu «okartnieku» noskatījis, tikai pagaidām gan nevaru atklāt viņa vārdu. Tas nebūtu korekti, negribu pagaidām nevienu izcelt. Katram no šova dalībniekiem ir savs ampluā – viens ir romantiskāks, cits agresīvāks.

Visos Latvijas teātros trūkst īstu vīriešu un sieviešu jeb kārtīgu veču un meiteņu.

Ja ir jāizvēlas «Romeo un Džuljeta» vai «Purva bridējā» Kristīne un Edgars, tad ir problēmas atrast aktierus, kas šīs lomas varētu atveidot. Šāda veida TV šovi palīdz pamanīt jaunus talantus. Protams, šie jaunieši ir ļoti nopietni jāmāca,» situāciju raksturo komponists.

Jānis Lūsēns prognozē, ka pēc šova «OKartes skatuve» noslēguma puse dalībnieku turpinās darboties Latvijas mūzikas lauciņā. Populārais komponists šova veidotājiem iesaka vairāk padomāt par dažādu vokālo pedagogu piesaisti un rotāciju, kas šova dalībniekiem būtu vēl lielāks ieguvums. Vaicājot, kādas nodarbības pats Lūsēns varētu pasniegt šova dalībniekiem, viņš, īsu brīdi apdomājies, atzīst, ka varētu pasniegt skatuves psiholoģiju, lai palīdzētu atklāt jaunajiem mūziķiem, kas viņos ir pats vērtīgākais. «Te jāmin tas pats šova dalībnieks Kašers, kuram ir īpatnējs balss piesitiens, ko ārzemēs varētu pārdot par lielu naudu. Katram jau ir savs potenciāls. Neviens no šova dalībniekiem nav netalantīgs. Jautājums vienīgi, ko mēs izvelkam un attīstām,» prāto Lūsēns.

Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu