Jaunieši bez darba. Kā sākt strādāt? (422)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Labklājības ministrija šodien informēs par pasākumiem jauniešu nodarbinātības veicināšanai. Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) izglītības un nodarbinātības eksperte Anita Līce negaida revolucionārus priekšlikumus.

«Es domāju, ka revolucionāru priekšlikumu nebūs,» viņa sacīja šorīt intervijā Latvijas radio un atzina - lai rastu risinājumu, jāsadarbojas vairāku nozaru pārstāvjiem.

Jāiesaistās sociālajiem partneriem, jauniešu organizācijām. Tāpat jāsadarbojas vairākām ministrijām. Tas būtu pareizākais veids, jo liela daļa problēmu rodas tieši izglītības sistēmā.

Nav jāgaida, kamēr jaunietis kļūst par bezdarbnieku.

Tieši pretēji - jau laikus jāmazina riski, lai tā nenotiktu.

Jaunietim jāatrodas izglītības sistēmā vai darba tirgū

Jaunietim vajadzētu vai nu mācīties, vai arī strādāt (piemēram, praksē vai veicot brīvprātīgo darbu). Ja tas nenotiek, viņš zaudē prasmes un samazinās viņa konkurētspēja.

Viņš var justies nevajadzīgs un rasties psiholoģiskas problēmas.

Jau ziņots, ka pērn un arī šogad jauniešu bezdarbnieku īpatsvars samazinās. Šā gada februāra beigās bezdarbnieku vecumā no 15 līdz 24 gadiem bija 11,8% no visu bezdarbnieku skaita jeb 15 791 cilvēks, savukārt pērn februāra beigās jauniešu bija 14,1% no visiem bezdarbniekiem.

2011.gada beigās Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) bija reģistrēti 15 387 jaunieši bezdarbnieki, kas ir par 7816 bezdarbniekiem mazāk nekā 2010.gada beigās

Tāpat vēstīts, ka Eiropas Komisijas (EK) delegācijas pārstāvji, kas februārī bija ieradušies Latvijā, lai spriestu par iespējām mazināt jauniešu bezdarbu, rosināja izvērtēt iespējas ar esošajiem līdzekļiem paplašināt jauniešu iesaisti NVA īstenotajos pasākumos un veikt Eiropas Savienības (ES) fondu finansējuma pārdali nolūkā vēl vairāk aktivizēt jauniešus sākt uzņēmējdarbību.

Komentāri (422)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu