«Swedbank» bankomātus aprīko ar nenomazgājamu tinti (23)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Swedbank» bankomāti Latvijā ir aprīkoti ar jaunu drošības elementu: nenomazgājamu tinti. Tā ir pasaulē pārbaudīta papildu aizsardzība pret bankomātu zādzības vai uzlaušanas mēģinājumiem, Financenet informēja bankas pārstāve Kristīne Jakubovska.

Kā skaidroja Jakubovska, pie jebkura nelikumīga mēģinājuma piekļūt bankomāta saturam nauda tiek sabojāta ar speciālu nenomazgājamu tinti un vairs nav izmantojama.

«Tādējādi zūd jēga pat mēģināt zagt vai uzlauzt Swedbank bankomātus. Rūpes par drošību iet roku rokā ar rūpēm par klientu servisu - jo, stiprinot bankomātu aizsardzību, spējam nodrošināt saviem klientiem plašāko bankomātu tīklu Latvijā,» saka Ģirts Bērziņš, «Swedbank» valdes loceklis un Klientu apkalpošanas pārvaldes vadītājs.

«Swedbank» pastāvīgi rūpējas par sava bankomātu tīkla un klientu drošību. Kā ziņots, jau pagājušā gada vasarā Swedbank uzstādīja savos bankomātos tā saucamos «antiskimmerus» - papildu drošības ierīces, kas apgrūtina «skimmeru» jeb nelikumīgu karšu datu nolasīšanas elementu uzstādīšanu.

«Swedbank» bankomātu tīklā Latvijā ir 315 naudas izmaksas bankomāti un 79 naudas iemaksas bankomāti.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu