Pauls: «Dāmu paradīzes» iestudējums ir notikums! (19)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Sestdienas, 31.marta, vakarā Daugavpils teātrī notika Raimonda Paula mūzikla «Dāmu paradīze» jauniestudējuma pirmizrāde. To noskatīties bija ieradies arī pats mūzikas autors.

Lūgts īsi recenzēt pirms brīža redzēto jauniestudējumu, Pauls uzsvēra: «Mēs tik daudz runājam par Latgali, ka vajadzētu šim reģionam palīdzēt un to atbalstīt. Taču viss beidzas ar to, ka pirms vēlēšanām izbļaustāmies un ar to arī viss beidzas. Daugavpils teātris šajā situācijā ir uzsācis jaunu attīstības posmu, un viņiem nav viegli, taču viņi cenšas iekarot savu nišu. Viņu uzdevums ir strādāt ne tikai Daugavpilij, bet arī visai Latgalei, iestudējumus rādot visā reģionā. Novēlu, lai viņiem tas izdotos, un «Dāmu paradīze», manuprāt, ir pirmā ļoti veiksmīgā bezdelīga.»

Sevišķi Raimonds Pauls uzteica LNO solistes Ilonas Bageles sniegumu
Sevišķi Raimonds Pauls uzteica LNO solistes Ilonas Bageles sniegumu Foto: TVNET

Savukārt par izrādi Pauls saka: tā tiešām bija līmenī! «Noteikti gribu paslavēt savu seno draudzeni – operdziedātāju Ilonu Bageli. Savukārt par lietuviešu rokzvaigzni Jeronīmu Miļus, kuram šajā iestudējumā tika uzticēta galvenā vīriešu loma, – viņš ir ļoti spēcīgs! Un esmu dzirdējis diezgan pamatotas runas, ka

viņam paredzama lieliska karjera Eiropas muzikālajos teātros.

Šis dziedātājs ar savu kolorīto ārieni un lielisko balsi ir ļoti piemērots šādām muzikālām izrādēm.»

Maestro slavē arī pārējo trupu, īpaši izceļot dejotājus un atgādinot – Daugavpilī līdz šim līdzīgi muzikāli iestudējumi nav veidoti. «Man arī pašam bija interesanti skatīties izrādi un klausīties melodijas, no kurām daudzas jau pats biju aizmirsis,» viņš smej un atklāj, ka neesot iebildis pret «Dāmu paradīzes» iestudēšanu Daugavpilī. «Savulaik, kad šis mūzikls tika iestudēts Liepājas teātrī, tur kaut kas nenostrādāja līdz galam. Savukārt tagad

Šapošņikovs ir uztaisījis perfektu iestudējumu, kas publikai varētu patikt,»

spriež Pauls, vēl piebilstot: «Ceru, ka šim Oļega Šapošņikova iestudējumam būs ilgs mūžs! Bet viss būs atkarīgs no režisora un cilvēkiem, kas šajā teātrī strādās.»

Izrādes režisors Oļegs Šapošņikovs
Izrādes režisors Oļegs Šapošņikovs Foto: TVNET

Gandarīta par redzēto bija arī Valmieras teātra direktore Evita Sniedze, kura jau kādu laiku darbojas Daugavpils teātra valdē (atgādināsim, ka iepriekšējā kultūras ministre Sarmīte Ēlerte pirms kāda laika nomainīja Daugavpils teātra vadību – red.). «Man ir sajūta, ka šis iestudējums ir Notikums – pateicoties gan Paula mūzikai, gan radošajai grupai, gan izrādes mērogam. Protams, ir lietas, ko šā iestudējuma sakarā vajadzēs ar laiku analizēt, taču

pie šīs izrādes ir strādājuši profesionāļi, un to var redzēt uzreiz.»

Vai Evitai ideja iestudēt kādu no Paula mūzikliem nav šķitusi mazliet ambicioza? «Bet mēs jau uz to gājām, un bija skaidrs, ka mūziklu vajag! Tad nāca piedāvājums ņemt tieši Paula mūziklu, un tas bija ļoti ambiciozs mērķis. Taču, manuprāt, šovakar teātrim izdevās pierādīt gan sev, gan skatītājiem, ka šādi projekti Daugavpilij ir pa spēkam.»

Nākamās «Dāmu paradīzes» izrādes: 14.aprīlī plkst.17 un 20. aprīlī plkst.18.30.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu