Lietuviešu rokdziedātājs - Paula mūziklā «Dāmu paradīze» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Daugavpils teātris

Sestdien, 31.martā, plkst. 17 Daugavpils teātrī notiks Emīla Zolā un Raimonda Paula mūzikla «Dāmu paradīze» krievu valodā pirmizrāde, informē teātrī. Izrādē vienā no galvenajām lomām dzirdēsim Lietuvā populārās smagā metāla grupas «Soul Stealer» līderi Jeronīmu Miļus, kurš pirms diviem gadiem ar panākumiem piedalījās Cēsu Mākslas festivāla ietvaros notiekošajā koncertā, kur skanēja melodijas no pasaulslaveniem mūzikliem.

Mūzikls «Dāmu paradīze» ir sarakstīts pēc Emīla Zolā tāda paša nosaukuma romāna. Tā darbība norisinās 19. gadsimta Parīzē. Tas ir stāsts par provinces meitenes likteni, kas atbraukusi meklēt laimi uz modes un mīlestības galvaspilsētu - Parīzi. Taču aiz galvaspilsētas ārējās romantikas un šiku veikalu izkārtnēm slēpjas cietsirdīgā konkurences, pērkamības, iedomības un melu pasaule. Tomēr mūzikla galvenajai varonei - «Zolā pelnrušķītei» Denīzai - izdodas iekarot laimi, nenododot savus ideālus.

Daugavpils teātrī iestudētajā Raimonda Paula mūziklā "Dāmu paradīze" piedalās arī populārais lietuviešu rokdziedātājs Jeronīms Miļus
Daugavpils teātrī iestudētajā Raimonda Paula mūziklā "Dāmu paradīze" piedalās arī populārais lietuviešu rokdziedātājs Jeronīms Miļus Foto: Publicitātes foto / Daugavpils teātris

Izrādes režisors Oļegs Šapošņikovs norāda, ka iestudējums nebūs tradicionāla operete. Mūzikls apvieno romantisko Raimonda Paula mūziku ar neparastu vizuālo noformējumu gan dekorācijās, gan dejās. Lai gan stāsts ir sarakstīts ļoti sen, viss tajā minētais ir ļoti aktuāls arī šobrīd – gan mīlestība, gan iepirkšanās tēma. «Tāpēc Daugavpils teātrī iestudētā «Dāmu paradīze» ir eklektiska, nepiesaistīta pie konkrēta laika - vispārējo lietu stāsts par cilvēka tieksmēm, vēlmēm, mīlestību un modi. Iestudējums ir paredzēts visplašākajai auditorijai bez vecuma ierobežojuma,» uzsver Šapošņikovs.

Operdziedātāja Ilona Bagele
Operdziedātāja Ilona Bagele Foto: Publicitātes foto / Daugavpils teātris

Libreta autors un režisors ir Oļegs Šapošņikovs, dziesmu tekstu autore - Jeļena Sigova, muzikālā vadītāja - Ilona Bagele, kostīmu mākslinieces un scenogrāfes - Inga Bermaka un Agnese Stabiņa, mūzikas aranžētāji - Pāvels Murašovs un Arnolds Grinberts.

Lomās: Ilona Bagele (Marķīze de Bovē), Jeronims Miļus (Oktāvs Murē), Nadežda Jermaka (Denīze) un Daugavpils teātra aktieri.

Nākamās izrādes: 1.aprīlī un 14.aprīlī plkst.17 un 20. aprīlī plkst.18.30.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu