«OKartes skatuvē» - Jāņa Lūsēna dziesmu vakars (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Novērtējot komponista Jāņa Lūsēna ieguldījumu latviešu mūziklu veidošanā, muzikālā šova «OKartes skatuve» koncertā šovakar, 30.martā, skanēs dziesmas no viņa daiļrades, informē šova producents Niks Volmārs.

Koncertā skanēs iemīļotas, emocionāli smeldzīgas dziesmas: «Savāda pasaule», «Dzejnieka dziesma», «Alises iela», «Šūpuļdziesma», kā arī Aijas Andrejevas izpildītā dziesma, ar ko viņa uzvarēja Eirovīzijas nacionālajā atlasē «What for?».

Šova repertuāra direktors un komponista Jāņa Lūsēna dziesmu vakara idejas autors Guntars Račs uzskata, ka sadarbība ar komponistu jaunajiem dziedātajiem būs lieliska iespēja iepazīt tieši mūziklu žanru:

«Jānis Lūsēns ir viens no emocionālākajiem latviešu mūzikas autoriem, kuram nav sveša mūziklu specifika

un kurš savām dziesmām vienmēr izvēlas lielisku dzeju. Šovakar šova «OKartes skatuve» koncertā dzirdēsim gandrīz visas viņa labākās un populārākās dziesmas.

Šis nebūs viegls vakars jaunajiem mūziķiem, jo Jāņa Lūsēna dziesmas pirms tam dziedājuši tādi izcili latviešu izpildītāji kā Igo, Zigfrīds Muktupāvels, Maija Lūsēna, Ingus Pētersons un citi. Jānis ir ļoti profesionāli prasīgs cilvēks, un domāju, ka viņa komentāros un vērtējumā noteikti būs vērts ieklausīties.»

Jānis Lūsēns kā skatītājs ir sekojis līdzi «OKartes skatuves» piektdienas koncertiem un šā vakara kopdarba rezultātu gaida ar interesi. «Mums apkārt ir daudz jaunu un talantīgu cilvēku, par to esmu pārliecinājies, meklējot tēlu atveidotājus sava muzikālā teātra «ARS NOVA» izrādēm.

Domāju, ka «OKartes skatuve» ir laba iespēja satikties talantu meklētājiem ar pašiem talantiem un uzliktie pārbaudījumi veidos jaunas skatuves zvaigznes,» saka Lūsēns.

Koncertu tiešraidē varēs vērot LNT un izklaides Kanālā 2 šovakar plkst. 20.30, bet ballīti, kas norisināsies pēc koncerta, tiešraidē rādīs Kanāls 2.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu