Par uzbrukumu pagaidām neviens nav aizturēts (30)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saistībā ar vakardienas uzbrukumu žurnālistam Leonīdam Jākobsonam policija pagaidām nevienu personu nav aizturējusi, apliecināja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Grišins sacīja, ka pagaidām lietas izmeklēšanā būtisku jaunumu nav - cietušais ir mediķu aprūpē, policijā sākts kriminālprocess, kura gaitā nozīmētas vairākas ekspertīzes. Arī par policijas izvirzītajām uzbrukuma versijām Grišins nevēlējās runāt. Viņš norādīja, ka patieso versiju jau noskaidro tikai tad, kad noziegums atklāts. Patlaban kā viena no pamatversijām izvirzīta žurnālista profesionālā darbība, bet tikpat labi noziegums var nebūt saistīts ar viņa profesiju.

Vaicāts, vai policija ir atradusi noziegumā izmantoto ieroci, Grišins atteicās to komentēt. Tāpat viņš nesniedza informāciju, vai liecības ir sniegusi arī cietušā sieva, kura it kā uzbrukuma brīdī bijusi kopā ar dzīvesbiedru. Grišins atzīmēja, ka policija nekomentēs kriminālprocesuālās darbības, taču, tiklīdz būšot kas paziņojams, policija to arī darīšot.

Iespējams, Jākobsons šodien policijai varētu sniegt pirmās liecības.

Vakar, apmeklējot nozieguma vietu, LETA novēroja, ka uz brīdi tā bija atstāta bez policistu uzraudzības. Proti, jebkurš varēja brīvi piekļūt nozieguma vietai un likvidēt pierādījumus. Grišins solīja šo sniegto informāciju pārbaudīt un, ja būs nepieciešams, izvērtēt policistu rīcību.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu