Grieķijas premjers runā par nākamo starptautisko aizdevumu (15)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grieķijas premjerministrs Luks Papadems pieļāvis iespēju, ka valstij būs nepieciešams trešais starptautiskais aizdevums, tomēr solīja, ka darīs visu iespējamo, lai no tā izvairītos, Papadems norādījis piektdien laikrakstā «Il Sole 24 Ore» publicētā intervijā.

«Nevar izslēgt, ka varētu būt nepieciešams finansiāls atbalsts, bet mums jāmēģina no tāda iznākuma izvairīties,» sacīja Papadems, kas pērn stājās valdības vadītāja amatā.

«Grieķija darīs visu iespējamo, lai nebūtu nepieciešama trešā glābšanas programma,» uzsvēris Grieķijas premjerministrs, pieļaujot, ka tādā gadījumā «tirgi Grieķijai nebūs pieejami pat tad, ja tā būs izpildījusi visus pasākumus, par kuriem iepriekš panākta vienošanās».

«Ir grūti paredzēt tirgus apstākļus un gaidas 2015.gadā,» viņš atzina.

Šomēnes eiro zona apstiprināja 130 miljardu eiro (91,3 miljardu latu) lielu starptautisko aizdevumu, kas tiks piešķirts pakāpeniski līdz 2015.gadam. Arī Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) izlēma piešķirt jaunu 28 miljardu (19,7 miljardu latu) aizdevumu Grieķijai.

Grieķija pirmo aizdevumu 110 miljardu eiro (77 miljardu latu) apmērā saņēma 2010.gada maijā, taču tas izrādījās nepietiekams, lai valsti paglābtu no bankrota.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu